<

Видання «Громадське.Волинь» подає у суд на санаторій «Лісова пісня»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:53 | 9.11.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Інтернет-видання «Громадське.Волинь» подає у суд на санаторій «Лісова пісня».

Журналістка Оксана Петрук написала про це у своєму блозі.

Коли представники Громадської ради при ОДА у травні цього року брали мене з собою в рейд у санаторій «Лісова пісня», вочевидь, не усі активісти мали на меті чесне висвітлення події у ЗМІ. Дехто розраховував нас банально використати, щоб нагнати страху. Підставу говорити про це дав той факт, що згодом члени робочої групи, що працювала над вивченням ситуації в санаторії і ніби-то напрацьовувала створення на його базі реабілітаційного центру для військових,працевлаштувалися в закладі. Зробили вони це не відкрито, як того вимагали раніше від головних лісівника і митника області, а таємно. Після того, як мета була досягнута, і директор з ними «домовився» вони спробували затулити мені рота. З їх слів, Фінансова інспекція зробила упереджені висновки щодо санаторію і взагалі відносно інспекторів відкрито кримінальні провадження. Усе це, звісно, маячня.

Але йдемо далі. Як я вже писала раніше, на ім’я директора санаторію Віктора Карпука я тричі надсилала запити на інформацію про штатний розпис і посадові оклади працівників «Лісової пісні». Вперше 21 серпня, вдруге 27 серпня на адресу електронної пошти, що зазначена на інтернет-сайті закладу, і втретє – 7 вересня рекомендованим листом з повідомленням про отримання. Копію запиту і квитанцію поштового відправлення подаю.

11922084_967860229931542_394533117_n-2-2
12214074_931792760235497_1815369606_o


І тут найцікавіше.  Повідомлення про отримання листа санаторієм, якого я надіслала 7 вересня, я отримала тільки 3 листопада (майже через два місяці) після того як заявила про свої претензії керівництву Укрпошти. В повідомленні йдеться, що мій лист ще 10 вересня був вручений уповноваженій особі Шайнюк. Чому ж повідомлення довелося «вибивати»? Усе банально. Поштове відділення знаходиться на території вищезгаданого оздоровчого закладу. Здогадуюсь, хотіли зробити вигляд, що ніякого листа не було. Разом з тим 16 вересня на адресу «Громадського Волинь» надійшов конверт, що мав такий вигляд

12002060_915018788579561_3305098993863707137_n-3

А у ньому лист датований 4 вересням. І ось що пишуть люди, які очолюють заклад обласної комунальної власності:

«…повідомляємо Вас про те, що згідно наказу №89 від 11.08.2015 «Про введення в дію Положення «Про комерційну таємницю та конфінденційну інформацію санаторію «Лісова пісня», інформація про штатний розпис санаторію «Лісова пісня», прізвища працівників, їхні посади та посадові оклади входять в перелік відомостей, що становлять комерційну таємницю»

Додам, що від директора санаторію і від представників Громадської ради, які вже не мали далі можливості приховувати свій вчинок, мені неодноразово довелося чути публічні звинувачення у «замовності», причетності до партії регіонів і буцімто родинні зв’язки з Миколою Пугачем(колишнім заступником директора санаторію, який ініціював перевірки санаторію) і інші нісенітниці. Я не розраховую що ці люди схаменуться і вибачаться. Зрештою, мені цього і не потрібно. Час розставить усі крапки над і. Я лише хочу, щоб люди, які рвуться до керівних посад, отримують гроші з наших з вами податків навчилися працювати в правовому полі.

Відтак 19 листопада о 10.00 у Волинському окружному адміністративному суді буде слухатись справа за позовом «Громадське Волинь» до санаторію «Лісова пісня» про відмову у наданні інформації. Запрошуємо громадськість на судове засідання.

повістка позивачу 3686 15

P.S. Сподіваємося на професіоналізм і безпристрасність головуючої судді Віри Смокович, про чоловіка якої Віталія Ковтуненка на нашому сайті публікувались критичні матеріали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер