<

Видання “БУГ” вітає усіх жінок із Днем матері

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:33 | 10.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Вони найрідніші та найдорожчі. Вони постійно турбуються про нас і навіть на відстані зігрівають своєю любов’ю. Вони ті, хто завжди підтримає, зрозуміє і дасть слушну пораду. Вони – наші мами. Ми не завжди вчасно дякуємо їм за все те, що вони для нас роблять. Та в другу неділю травня у нас випадає така нагода.

Слів чудових безліч хочеться сказати
І всього багато щиро побажати.
Скільки є на світі квітів, а на них роси, –
Стільки зичимо Вам щастя, радості завжди.
Щоб кожен день здавався святом –
Квітучим, щедрим і багатим!

День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми – родом із дитинства. І через все життя до останніх днів несемо в душі єдиний і неповторний образ – образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою, незважаючи ні на що.

Саму ідею святкування Дня матері  в світі приписують американській активістці Джулії Уорд Хоув, яка в 1872 році опублікувала  прокламацію Дня матері. А також вчительці з Графтона в Західній Вірджинії Ганні Джарвіс, яка у 1907 році організувала меморіальну церемонію на честь пам’яті своєї померлої матері. Вона відбулася 10 травня.Окрім того, Джарвіс надіслала лист міністрам, бізнесменам і політикам із проханням започаткувати День матері в країні. Узаконив це свято в США американський Президент Вудро Вільсон 8 травня 1914.

Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни, а ще понад 30 країн відзначають День матері в інші дні.

В Україні День матері святкували з 1929 року. Ініціатором його впровадження була Олена Кисилівська, редактор тижневика “Жіноча доля”. Та з часом про це свято забули, а згадали плише 10 травня 1999 року, коли відповідний указ підписав Президент України Леонід Кучма. День матері відзначається щорічно у другу неділю травня. 




один коментар
  1. Краще б щось влада зробила для матерів.
    От, наприклад, матерів-героїнь привітали. Матеріально.
    Чи то було? То чого не пишете?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок