<

Вибух у житловому будинку Києва: знайшли трьох загиблих, доля двох чоловіків лишається невідомою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 22.06.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

На місці вибуху у житловому будинку в Києві, що трапився 21-го червня, знайдено 3 загиблих людей (2 жінок 1943 та 1974 року народження та чоловіка 1991 року народження), 5 осіб травмовано. Рятувальники продовжують пошуки ще двох чоловіків.

Пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху в багатоповерхівці Києва проводяться безперервно і здійснюватимуться до остаточного виявлення ще двох осіб. Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України у Telegram.

«Станом на 9:00 доля 2-х чоловіків 1976 та 1967 року народження залишається невідомою. Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення осіб», – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що наразі на місці надзвичайної ситуації знайдено 3 загиблих людей (2 жінок 1943 та 1974 року народження та чоловіка 1991 року народження), 5 осіб травмовано.

Внаслідок вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів, – інформує пресслужба ДСНС України.

Cтаном на 12 годину 22-го червня проводяться роботи по прибиранню зруйнованих конструкцій із зовнішньої сторони будинку за допомогою  КП-30 та автокрану, у зв’язку із загрозою обвалу конструкцій роботи в середині будинку не проводяться. Для контролю за рухом будівельних робіт використовується тахіометр.

Підрозділами ДСНС евакуйовано 23 особи та 3 особи врятовано.

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, мобільна оперативна група ДСНС та співробітники Національної поліції. Працюють психологи ДСНС, які надають екстрену психологічну допомогу евакуйованим мешканцям будинку.

Здійснено укріплення будівельних конструкцій.

Всього на місці події працює 42 одиниці техніки та 211 осіб, з них від ДСНС 19 одиниць техніки та 91 чоловік особового складу в тому числі один кінологічний розрахунок.

В свою чергу, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці повідомив, зруйновані конструкції планують повністю розібрати до вечора понеділка.

Геращенко також додав, що секція на 40 квартир 10-поверхівки, де стався вибух, на думку експертів, відновленню не підлягає. Її доведеться демонтувати.

Заступник міністра відзначив, що зараз “несучий каркас тримається тільки за рахунок спеціальних тросів, що скріплюють плити, які розійшлися в різні сторони”.

Він також додав, що 21-го червня для того, щоб не допустити подальшого обвалу будинку, рятувальникам довелося провести ці троси через квартири, які безпосередньо не постраждали під час вибуху. Такі дії викликали “необґрунтовано агресивну реакцію окремих мешканців, які втратили від горя контроль над собою”.

За словами Геращенка, наразі на засідання державної комісії з питань надзвичайних ситуацій “позитивно вирішується питання” про виділення коштів на придбання житла для всіх мешканців, які втратили свої квартири в результаті надзвичайної ситуації. Мова йде про 40 квартир у секції, де стався вибух.

Тим часом на брифінгу Київський міський голова Віталій Кличко, повідомив, що Київ готовий виділити з резервного фонду бюджету 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух, – передає Укрінформ.

“Я зранку був на нараді у Прем’єр-міністра, запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто, а половину – уряд. Прем’єр-міністр підтримав таку пропозицію. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави”, – зазначив Кличко.

Також він повідомив, що місто найближчим часом надасть матеріальну допомогу постраждалим мешканцям та допомогу родичам загиблих.

“Хочу зазначити, що місто надає необхідну допомогу всім постраждалим мешканцям. В інтернат на Харківському шосе вже переселили 56 мешканців будинку, де стався вибух. Їх забезпечили харчуванням, медикаментами та всім необхідним”, – розповів він.

Нагадаємо, 21-го червня о 10:00 у місті Києві у Дарницькому районі столиці по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із приватних квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів. Загинули троє людей, ще п’ятеро травмовані.

За фактом вибуху прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Людей з будинку, де стався вибух, тимчасово поселять в інтернаті на Харківському шосе, 121.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця