<

Вибухнув котел: на Горохівщині чоловіка доправили в лікарню з опіками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 2.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
357
/ Коментарі відсутні

30-го грудня близько 16 години на Горохівщині викликали швидку допомогу через отримання людиною опіків внаслідок вибуху котла.

Бригада Горохівського відділення ЕМД, яка приїхала на виклик, діагностувала «Термічний опік ІІ-ІІІ ст. 63% тіла, опік верхніх дихальних шляхів», надала екстрену медичну допомогу, визначила стан постраждалого і прийняла рішення про транспортування хворого до опікового центру, – повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

На зустріч бригаді Горохівського відділення ЕМД виїхала бригада відділу медицини катастроф, яка продовжила моніторинг за станом пацієнта. Враховуючи велику площу ураження тіла, для ведення лікарських засобів використали внутрішньокістковий доступ.

“Внутрішньокістково можна вводити безпечно ті ж препарати, що й внутрішньовенно. Вони досягають терапевтичної концентрації у плазмі крові за аналогічний проміжок часу, як і після введення через центральний венозний катетер”, – йдеться у повідомленні.

Пацієнт був доставлений на госпіталізацію до профільного закладу охорони здоров’я. Протягом 12 годин у профільному закладі охорони здоров’я стан хворого було стабілізовано, але він потребував транспортування до Львівського опікового центру.

Тож хворого транспортували на апараті штучної вентиляції легень (ШВЛ) бригадою відділу медицини катастроф.

Фото на головній – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця