<

Вибори до Європарламенту: антиєвропейські сили отримали більше 100 мандатів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:48 | 27.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

26 травня, 21 країна Євросоюзу обирали своїх представників до Європарламенту. За попередніми результатами “Європейська народна партія” втратила 39 мандатів у Європарламенті, “Прогресивний Альянс соціалістів і демократів” – 25, водночас більше ніж 100 мандатів отримали антиєвропейські сили.

Про це повідомляє Європейська правда.

За попередніми підсумками виборів, Європейська народна партія (ЄНП) та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втрачають більшість і не зможуть сформувати “велику коаліцію” без підтримки інших сил.

 
Попередній прогноз на розподіл місць в Європарламенті

За прогнозами, ЄНП отримає 178 місць, у порівнянні з 216 у 2014 році. Соціалісти та демократи, ймовірно, матимуть 152 місця замість 191, здобутих п’ять років тому.

Однак, проєвропейські партії все одно матимуть більшість місць в Європарламенті, в основному завдяки хорошому результату ліберального блоку ALDE, і, зокрема, рішенню партії президента Франції Еммануеля Макрона приєднатися до групи. Хоча у Франції партія Макрона програла ультраправим на чолі з Марін Ле Пен.

ALDE, за попередніми неофіційними результатами, здобувають 108 мандатів у порівнянні з 68 у нинішньому складі,  “Зелені” – 67 місць (+12).

“Європейські консерватори і реформісти” здобувають 61 мандат (мінус 14), популістська “Європа за свободу і пряму демократію” за участі німецької “Альтернативи для Німеччини” – 53 (плюс 14), євроскептична “Група Європи націй і свободи” матиме 55 депутатів, “Європейські об’єднані ліві/Ліво-зелені Півночі” здобувають 39 мандатів.

Читайте також: У 21 країні тривають вибори до Європарламенту.




коментарів: 4
  1. Як то: до європарламенту – антиєвропейські сили?
    Пиндоси, китайози, чи чорні?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер