<

«Ви маєте робити те, що ми хочемо»: у Варшаві поляки напали на українців та білорусів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 5.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
1168
/ Коментарі відсутні

У Польщі поліція затримала двох осіб, які ображали громадян України та білорусі. Інцидент стався минулого тижня на одному зі столичних стадіонів. Тепер за образу на грунті ксенофобії їм загрожує п’ять років позбавлення волі.

Нападники радили українцям та білорусам забиратися геть і не сидіти на лавці, бо вона “польська”. Про це інформують у Центрі моніторингу расистської та ксенофобської поведінки.

За інформацією Центру моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, громадяни Польщі, України та білорусі регулярно зустрічаються на одному зі стадіонів району Варшави Прага Полуднє, щоб пограти у футбол.

Останнього разу на заваді відпочинку стали місцеві хулігани. Вони кричали: “Ви в Польщі, ви маєте робити те, що ми, к…ва, хочемо. А не навпаки”. Поляки забороняли сидіти на лавці, бо “це польська лавка”.

“Приводом для агресивної поведінки стало те, що українці та білоруси нібито “заважають дітям грати у футбол, а діти – це найголовніше”, – повідомляє Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки.

Згодом до сварки приєдналася полька. Вона нагадала українцям та білорусам, що вони тут “гості” і закликала їх культурно помиритися з хуліганами, “бо вони вдома”.

Заява від постраждалої сторони надійшла до поліції та прокуратури в п’ятницю о 14.00. За дві години одного зі зловмисників затримали, пізніше ввечері – другого. За погрози ксенофобського характеру хуліганам загрожує п’ять років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок