<

Ввезення на митну територію України товарів з Російської Федерації контролюватиме Державна фіскальна служба

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 21.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1147 до 5 серпня 2016 року заборонено ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації (за переліком згідно з додатком до постанови). Ця постанова набирає чинності з 10 січня 2016 року.

Таким чином, у разі переміщення товарів з порушеннями митних правил вживатимуться заходи щодо фіксації правопорушень та притягнення осіб до відповідальності, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

Так, за провезення через «зелений коридор» товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством, або товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, накладається  штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А у разі, якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством,  – ці товари також конфіскуються.

Якщо переміщення відбувалось поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та ці товари конфіскуються. Також конфіскуються й транспортні засоби, що переміщували товари поза митним контролем, або у яких були спеціально виготовлені сховища, тайники.

У разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання чи використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, до правопорушників застосовується

стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів або їх конфіскації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер