<

«Вугільну промисловість України знищують, запроваджуючи корупційні схеми» – Михайло Волинець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 27.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарів 7

Лідер профспілки зазначив, що бізнесмен Ігор Коломойський вже запровадив корупційну схему в держпідприємстві «Центренерго».

Корупційні схеми в енергетиці призведуть до знищення вугільної промисловості і теплової генерації. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, – повідомляє Главком.

Лідер профспілки зазначив, що бізнесмен Ігор Коломойський вже запровадив корупційну схему в держпідприємстві «Центренерго», якому через свою компанію продає вугілля за завищеною ціною, а вироблену з нього електроенергію підприємство продає феросплавним заводам олігарха за заниженим тарифом. Внаслідок цього «Центренерго» має мільярдні збитки і наближається до банкрутства.

«Прямо скажу, що пан Коломойський сьогодні зацікавився електроенергетикою, вугільною промисловістю, які являються для нього непрофільним бізнесом. Він в силу лобістських дій, залучаючи суди, отримав доступ до дешевої електроенергії через державне підприємство «Центренерго». Вони працюють собі в збиток, вони банкрутяться, а заодно знищуються шахти, тому що 75% вартості електроенергії на теплових генераціях – це вартість вугілля. Вугілля завозиться з-за кордону також по високим цінам, де є намагання сісти на потоки і отримати 20% відкатів на іноземному вугіллі, і дальше гроші в офшорах працюють», – сказав Волинець.

На його думку, дії Коломойського знищують вітчизняну вугільну промисловість і теплову генерацію. А це в свою чергу призведе до збільшення енергозалежності України.

«Якщо ми знищимо теплові електростанції і вугільну промисловість, не буде незалежної держави», – наголосив Волинець.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що держкомпанія «Центренерго» підписала контракт на закупівлю російського вугілля на 400 млн грн з невідомою бориспільською фірмою «Нафта Форс», засновник і директор якої має безпосереднє відношення до діяльності групи “Приват”. Причому «Центренерго» закуповує вугілля по 2500 грн за тонну, що значно вище ціни, розрахованої за формулою «Роттердам+», яка становить 1740 грн за тонну. У той же час вироблену з цього вугілля електроенергію компанія продає за заниженим тарифом (1,3 грн кВт / год) підприємствам, власником яких є Ігор Коломойський, в той час як собівартість струму становить 1,9 грн кВт / год.

Народний депутат Михайло Бондар вважає, що є всі підстави стверджувати, що в «Центренерго» створена та працює система злочинних корупційних оборудок, внаслідок якої розкрадаються держкошти, а компанія «Центренерго» штучно доводиться до банкрутства. Нардеп Бондар направив депутатське звернення до Міненергетики, НАБУ та ФДМ з вимогою провести перевірку корупційних оборудок, які Коломойський організував на «Центренерго».




коментарів: 7
  1. А нашим людям що робити? Як виживати? Проробив все життя на шахті,а тепер куди? Комусь може і по цимбалам, а мені сім’ю годувати.

  2. А деж ви раніш були коли приймався держбюджет 19 року зараз на 20 рік знов на шахти закладено 0 тільки зараз зачухався лідер засраний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа