<

Втрати в зоні АТО: 4 бійців загинули, ще 3 – поранені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:33 | 20.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Минула доба, 19 липня, пройшла з великими втратами для бійців ЗСУ. Загинуло аж 4 українськи захисників. Ще троє були пораненими.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО

Серйозних втрат Україна зазнала у районі селища Новотошківське. Військові ЗСУ підірвались на невідомому вибуховому пристрої. Внаслідок чого загинули троє наших військових, ще троє отримали поранення. Ще один боєць загинув внаслідок ворожих атак.

Загалом упродовж вчорашньої доби терористи 21 раз порушили перемир’я. Сили АТО змушені були 13 разів відкривали вогонь у відповідь.

При цьому ворог обстрілює не лише позиції військових, але й мирні райони, де живуть цивільні. 19 липня близько 19 години, бандити з великокаліберних кулеметів били по житлових кварталах Мар’їнки, а о 22 годині вели вогонь з гранатометів по селищу Зайцеве.

На Приморському напрямку російсько-терористичні війська, порушуючи «хлібне перемир’я» продовжують обстрілювати позиції українських захисників неподалік Богданівки.

Як повідомив заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр, наші військовослужбовці підрозділу повністю контролюють ситуацію. Останнім часом незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування поблизу їхніх позицій.

– За останніх кілька днів з території, яка тимчасово підконтрольна незаконним збройним формуванням, бойовики ведуть вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів. На щастя, позиції наших опорників цими днями не обстрілювалися зі зброї крупних калібрів, яка заборонена Мінськими домовленостями. Однак, постійно надокучає стрільба, які проросійські найманці ведуть із гранатометів і стрілецької зброї. У більшості випадків обстріли починаються вночі після 22.00. Також помічаємо поодинокі «шастання» диверсійних груп по зеленці, – розповів заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр.

За його словами, такими діями окупанти намагаються дізнатися розташування позицій, лінію укріплень, можливості і наявну техніку та озброєння.

– Ми їм цього зробити не даємо, ворога не підпускаємо. Бойова техніка справно працює, ми її перевіряємо та тримаємо зажди напоготові. Воїни на цьому напрямку дотримуються «хлібного перемир’я», першими вогонь у відповідь не відкриваємо. Лише у разі загрози життю і здоров’я військовослужбовців, – додав офіцер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця