<

Втеча Кисельова з приймальні міністра Насалика: нова афера на ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 17.05.2016 / Новини / /
Перегляди
44
/ коментарів 9

Виконуючий обов’язки генерального директора ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов 16-го травня втік з приймальні міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика після пропозиції звільнитися з посади.

Як стало відомо інтернет-виданню “БУГ”, Кисельов зустрівся з директором вугільного департаменту Корзуном, котрий порадив йому звільнитися з посади за власним бажанням. У міністерстві розуміють – перевірка може виявити зловживань не на один рік перебування за гратами. Після розмови з Корзуном гендиректор втік з приймальні, де чекав на Насалика. До генерала після втечі пробували додзвонитися неодноразово, він не брав трубку аж поки секретарка не подзвонила з іншого номера – саме вона повідомила Кисельова про те, що його дуже хочуть бачити у міністра.

Паралельно з пошуками Кисельова активно ведуться обшуки радників екс-міністра Венгрина та Крука, які, лишаючи посади, прихопили з собою і усю документацію. Корзуну, вочевидь, працюється не легко по тій простій причині, що потрібні документи просто зникли.

Тим часом на шахті №9 грузиться вугілля у вагони та відправляється на Бурштин. Попередньо “чорне золото” перемішується з породою, що вдалося зафіксувати на камеру працівникам копальні. Контролює процес, як нам повідомили, комерційний директор ДП “Волиньвугілля” Акатов.  При чому на ТЕС відмовилися приймати це вугілля, його відправляють на збагачення на фабрику. Бурштин приймає вугілля до 36-ти відсотків зольності. Можна уявити, що за суміш прибула до них у вагонах з 9-ї шахти.

Ця інформація вже є в Насалика та отримала неабиякий резонанс в міністерстві.

“Це кримінал та прецендент на всю Україну – каже Корзун, – через одного мерзотника шахтарі страждати не повинні. Міністерство шукає кошти, щоб заплатити квітневу зарплату волинським гірникам”.

На сьогодні на “Бужанці” не проводиться ремонт обладнення для монтажу нової лави, адже Кисельов не відправив ні копійки на РМЗ. На запуск 56-ї лави потрібно 1000 метрів проходки. На тих обломках, на яких працюють шахтарі, це вкрай важко, крім того, на копальні нема арочного кріплення, тому що генерал не проплатив за арку шахті №1, в зв’язку з чим було відмовилено надавати арку.

Про активи шахт та дерибан коштів розповів голова МО НГПУ Сергій Демченко:

“Станом на 1 березня, ще коли не було відгрузки з держпідприємства на ЦОФ, 4 млн. на фабрику прийшло з Державної вугільної компанії. Оплата перед ДВК зросла до 18 млн. 400 тисяч. Це означає, що ДП “Волиньвугілля” отримало гроші під майбутню відгрузку. З цих коштів 5,9 мільйона гривень перевели попередньою оплатою знову ж таки на ЦОФ. Виходить, що ми 8,4 млн. ще фактично не заробили, а з них фабриці проплатили наперед. Плюс знаємо, що з цих грошей попередньо  було оплачено 7,5 млн. на заробітну плату. Кисельова врятувало те, що згідно постанови Кабміну грудневу зарплату видавали в березні, потім була ще держпідтримка в лютому та при приході Насалика. На сьогоднішній момент заслуги Кисельова в тому, що вдалося уникнути заборгованості по зарплаті, нема ніякої. Навпаки виникає питання, чому кошти йдуть неясно куди”.

На шахті №9 вже два місяці нічого не відомо про рух фінансів, інформація приховується. На “Бужанці” чиниться великий тиск на працівників, щоб вони підписали акт по складу вугілля. Цими питаннями вже займаються правоохоронні органи та СБУ.

На шахті №9 працює оперативна група поліції, до приїзду якої вагони з сумішшю вже встигли відправити з копальні.

IMG_20160517_094540
IMG_20160517_094540-2
IMG_20160517_094540-423




коментарів: 9
  1. Хто директор на шахті №9, ага Петя Царук червоноградський гастролер, який активно з Порплицею пропіхав Кисельова на генерала бо бажав очолити шахту 9. Ну ось і доскакався Петрик, який гроші любить більш-ніж себе. Тікай Петя-Тікай!

  2. А нічого, що шахта 9 не вантажить вугілля на Бурштин вже як місяця 2-3???
    Автор фантазер ще той!

  3. Це ще раз доказує, що існує “закон бумеранга”, не рий комусь яму….

  4. Ну що,”Богданчик” давай…….. розкажи ….. хто винен!!!!За кого ти тепер як та шавка будеш бігати??!?!!!

  5. Кисельова з”їли і знову почався дерибан. Хто б сумнівався!!!! Злодії знову повертаються до своїх корит. А що ж ти Вася не зупинив крадіжку!!! Ти ж заправляєш 9 шахтою! Язиком тріпатися і гряззю поливати тут ти мастєр, а крадіжку зупинити слабо??? Бумажку напиши, підси збери, до міністара з Демченком та Калістатовим з”їзди. Де реакція???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа