<

Встановлювали камери на дорогах, якими везуть зброю в Україну: у Польщі ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на росію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 16.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
423
/ Коментарі відсутні

Польські служби викрили шпигунську мережу, яка працювала на росію. Група мала готуватись до диверсій у країні.

Про це повідомляє польська радіостанція RMF FM, – пише Бабель.

У цій справі співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали шість людей. Їх схопили після того, як знайшли приховані камери на важливих трасах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу. Таких пристроїв десятки. Ідеться переважно про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві, зокрема в районі аеропорту в Ясьонці поблизу Жешува. Це головний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

“Першочерговим завданням затриманих був збір інформації, але можлива підготовка до диверсії”, – так коментує цю інформацію колишній заступник голови Служби військової контррозвідки (SKW) Мацей Матисяк.

Він вважає, що росія могла збирати дані про кількість транспорту, його охорону та тип техніки, яка потрапляє в Україну із Заходу.

Віцепрем’єр Польщі й міністр національної оборони Маріуш Блащак підтвердив, що офіцери Агентства внутрішньої безпеки ліквідували в країні шпигунську мережу, яка діяла на користь росії.

Про це він сказав в ефірі Польського радіо, – повідомляє Європейська правда.

На запитання, чи існувала загроза для критичної інфраструктури з боку ліквідованої шпигунської мережі, міністр відповів ствердно.

“Звичайно, це була шпигунська група, вони збирали інформацію на користь тих, хто напав на Україну, вчиняв воєнні злочини, загроза була реальною”, – сказав віцепрем’єр.

Маріуш Блащак зазначив, що “якщо ми маємо справу зі шпигунською мережею, то, звичайно, ці люди збирають інформацію для якоїсь конкретної мети”. Він підкреслив, що оскільки на Україну напала росія, а на Польщу була скоєна гібридна атака з території Білорусі, “ми маємо справу з такою ситуацією, що ці люди діють на шкоду нашій країні”.

“Немає жодних сумнівів, що ми живемо в час, коли росія вирішила відтворити свою імперію. Вона завжди була загрозою для Польщі, незалежно від того, чи була вона білою, чи червоною, чи тепер путінською”, – наголосив очільник Міноборони.

Також він відзначив великий успіх офіцерів Агентства внутрішньої безпеки, адже всю шпигунську мережу було викрито. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок