<

Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:30 | 14.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу напередодні 85-х роковин Голодомору в Україні і заявив про рішення надати автокефалію Українській церкві.

“Константинопольська Церква Матір, спілкується з усіма Вами з тягарем на серці, в молитві згадуючи Голодомор Українського Народу, трагічну та нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного та жорстокого голоду.” – цитує звернення Варфоломія сайт Української православної церкви в США, передає Новое время.

 У 1932-1933 роках від голоду загинуло понад 10 млн людей, що становить приблизно чверть населення нинішньої України. Пік Голодомору припав на весну 1933 року. За даними дослідників, демографічні наслідки Голодомору відчутні і донині: якби не було голоду в 1932-1934 роках, чисельність населення в Україні зараз була б більше на 4 млн осіб.

Вселенський патріарх зазначив, що неприпустимою є ситуація, коли український народ страждає і шукає рішення церковних проблем, які “мучать його протягом століть”.

“Ми втручаємося, тому, що це є наш обов’язок – виключно на засадах достовірно-церковних, всесвітніх та виключно з наднаціональних критерій – заради істини і традицій Церкви, захисту канонічного порядку та ідентичності Православ’я, завжди для розбудови тіла Христового, а не для себе і не для демонстрування світової сили чи влади”, – підкреслюється у зверненні.

Виходячи з цього, Вселенський престол вирішив надати автокефалію “багатостраждальній Православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти Православ’я в єдності і внутрішньому мирі”.

Нагадаємо, що 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створення в Києві стравропігії та визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Української церкви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер