<

«Врятувати дітей було неможливо, полум’я било звідусіль»: розповіли подробиці пожежі у Ковельському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 27.02.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

У ніч на 27-ме грудня двоє дітей загинули у пожежі в селі Білашів Ковельського району. Близько першої ночі, коли почало горіти, 6-річний Максим та 2-річна Злата були в хаті самі.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

23-річна мама діток в цей час була у сусідів, приглядати за ними залишила 14-річну сестру. Дівчина пішла з хати й залишила малих. Коли повернулася – побачила, що горить уся будівля.

Як розповів керівник Ковельського міськрайонного відділу Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Войтанік, коли приїхали пожежні – було вже надто пізно.

“Катя прибігла, сказала, що хата горить – я зразу побіг з хлопцями. Хлопці ще пробували залізти в хату. Пожежна приїхала спочатку Білашівська, потім Ковельська, але нічого не могли зробити. Я бачив, коли Максима, Злату підіймали – там були одні кості. Це дуже погана ситуація сталася”, – розповів дядько загиблих дітей Василь Голубко.

“Подзвонила сусідка, що Янина хата горить – то зірвалися в другій години ночі і побігли, але ж там вже не було реально що все, одне полум’я було. Вже скільки тут вона, ніколи не бачила, щоб вона пила. Діти завжди були охайні, хороші, вона їм все купувала”, – додала сусідка Альбіна Нікітіч.

“Дітей врятувати було неможливо, тому що полум’я було і з вікон, і повністю охоплена покрівля. Причини виникнення пожежі розглядається декілька версій, одна із основних – це порушення конструкції димаря печі, так як в цій конструкції експлуатувалася і піч для приготування їжі, і груба для опалення приміщень”, – зазначив керівник Ковельського міськрайонного відділу ДСНС Володимир Войтанік.

Поліція з’ясовує обставини пожежі, – розповів речник Нацполіції області Віктор Гомоль. З його слів, встановили, що матір вночі на декілька хвилин залишила малолітніх дітей без нагляду, пішла до сусідів. Попередня причина пожежі – порушення правил безпеки під час використання пічного опалення.

“Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за двома кримінальними статтями. За статтею 166-ю та 270-ю ККУ. Мова йде про злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, а також порушення встановлених вимог пожежної безпеки. Наразі встановлюються всі обставини трагедії”, – повідомив поліцейський.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок