<

Вранці росіяни знову обстріляли Україну ракетами: інформація про приліт на Волині – фейк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:23 | 31.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
2512
/ Коментарі відсутні

Ранок 31-го жовтня розпочався із повітряної тривоги в України. Російські терористи вкотре запускають ворожі ракети по нашій території, зокрема вражають об’єкти енергетичної інфраструктури. Частину ракет із них нашим ППО вдалося збити.

Російські терористи зранку вдарили по критичній інфраструктурі Києва, внаслідок чого частина столиці була знеструмлена, є перебої з водопостачанням. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко. Він додав, що енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкта, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві.

Відтак, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що близько 8:00 ранку ворог завдав по Харкову та Чугуївському району ракетних ударів. Попередньо, ракетами комплексу С-300, які запустили з російського Бєлгорода. Пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом. Станом на 08:31 постраждалих не було. Всі служби працюють на місцях влучань. Інформація уточнюється. 

У Черкаській області загарбники вдарили по об’єкту критичної інфраструктури, внаслідок чого частину області  знеструмлено.

“Ворог атакував один із об’єктів критичної інфраструктури Черкащини. У зв’язку з цим, частину області  знеструмлено. Аварійні служби працюють”, – йдеться у повідомленні очільника Чернівецької ОВА Ігоря Табурця.

Також окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю, внаслідок чого було пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, – зазначив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

“Приблизно о 8:00 ранку ворог завдав ракетних ударів по Запоріжжю. Попередньо, ракетами, які запустили з літаків. Пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом. Станом на 08:40 постраждалих немає. Всі служби працюють на місцях влучань”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, росіяни завдали ракетного удару по енергетичному об’єкту на Кіровоградщині. Про це повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. Ворожі ракети поцілили в один із енергетичних об’єктів в районі Світловодська. За його словами, обійшлося без постраждалих. Триває ліквідація наслідків пожежі.

Також, внаслідок російського ракетного обстрілу було пошкоджено критичну інфраструктуру в Чернівецькій області. Про це повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запарнюк.

Тим часом очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко спростував інформацію, яка ширилась телеграм-каналами, про збиття ракет над Волинню.

«Інформація про збиття ракет на Волині неправдива. В області все спокійно», – написав Погуляйко.

Водночас наша ППО збила ворожі ракети на Львівщині, Київщині, Полтавщині, Вінниччині та Хмельниччині. На Вінниччині збита ворожа ракета впала на цивільні об’єкти, є руйнування, працюють спецслужби та ДСНС. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Також у Хмельницькій області уламки ракет впали на цивільний об’єкт, – повідомив голова ОВА Сергій Гамалій. За попередніми даними, потерпілих немає, працюють спецслужби та ДСНС.

Загалом Протиповітряна оборона України збила 44 із понад пів сотні російських ракет, запущених Росією вранці понеділка.

“Із ворожих літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).

44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності повітряного командування «Центр» – 18, повітряного командування «Південь» – 12, повітряне командування «Схід» – 9, повітряного командування «Захід» – 5″, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер