<

Впродовж 2015-2016 навчального року з ПТУ області відрахували 190 учнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 30.08.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Більшість відрахованих учнів професійно-технічних навчальних закладів – «державники».

Про це стало відомо 30 серпня під час наради за підсумками минулого навчального року, – повідомляє VIP.

Начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла, що впродовж 2015-2016 навчального року з ПТУ області відрахували 190 учнів. 152 з них навчалися на державній формі.

Найвищий показник відрахувань у ПТУ № 27 Берестечка – понад  4 %. У середньому ж торік з профтехучилищ Волині відрахували 2 % студентів.

Людмила Плахотна закликала освітян проаналізувати причини «відсіву» учнів. Зокрема, в багатьох закладах на заняття ходить дуже мало учнів, як наслідок – їх не атестовують і відраховують. На думку посадовиці, у винуватці цього – заступники директора з виховної роботи, які неналежно справляються зі своїми обов’язками.




коментарів: 2
  1. я вчився в університеті де кожен викладач давав право на 2 пропуска без причини. якщо 3 – відраховують. в пту можна не ходити взагалі вчитись, а в кінці дадуть диплом.
    питання. а нафіга нам взагалі платити свої податки за їхнє навчання? якщо не мають бажання вчитись, то в армії зараз люди потрібні рити окопи.

  2. Шановна пані Плахотна, вина заступників з виховної роботи тільки у тому,що вони заступники… Учні мають батьків, які їх народили та зобов’язані виховувати. Відповідальності за неналежне виховання дітей ніхто не відміняв. Є державні інституції, як, наприклад, служба у справапх дітей, центр соціальних служб, які у силу покладених на них законом обов’язків, повинні сприяти учням, молоді у здобутті освіти, професійних навиків, соціальній адаптапції. А Вам, шановні заступники, порада – не боятись, не замовчувати факти порушень, систематичного ігнорування учнями своїх статутних обов’язків, не виконання батьками своїх обов’язків. Бийте на сполох, пишіть подання, листи, відношення у всі служби і тоді не будете “козлами для заклання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа