<

Воювати за свою землю учасникам АТО доводиться і після повернення додому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:02 | 13.02.2015 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Боєць Іван Гаврилюк з Волині воював на сході у лавах славнозвісної 51-ої бригади. Отримав поранення. Кілька місяців пролежав у шпиталі, після чого його відправили додому у відпустку за станом здоров`я. Його дружина Наталя вирішила скористатися гарантованим державою для бійців АТО правом на отримання земельної ділянки. І зіштовхнулася з проблемою, яка знайома, напевно, більшості рідних рідними учасників АТО, які зверталися до чиновників з подібним проханням.

– Як тільки чоловік повернувся зі сходу, – розповідає дружина воїна, – ми відразу написали заяву у сільську раду на отримання земельної ділянки. Через деякий час до чоловіка зателефонували і сказали, що розпорядження про виділення землі підготували, однак поки документів на землю нам ніхто не дав. І коли дадуть невідомо, – пише Press Центр

Родині Гаврилюків, можна сказати, ще повезло, оскільки в них є хоч якась надія. Зазвичай, учасникам АТО або членам їх родин на подібні звернення від чиновників доводиться чути одну і ту саму відповідь : «Землі немає» або «Ставайте у чергу». Допомагати військовим отримати гарантовані їм державою земельні наділи взялися волонтери. Представники Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО, які займаються обліком такого роду земельних питань кажуть, що проблеми з отриманням земельних наділів військовими, які проходили військову службу на Сході України зустрічаються в кожній області.

– За кожним районом у нас закріплена відповідальна людина, – розповідає представник Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Наталія Толмачова. яка безпосередньо працює з бійцями і складає списки військовослужбовців, котрим потрібно виділити землю. – Дуже часто хлопці нарікають на те, що ходили до своєї сільської ради з усіма необхідними документами, довідками про те, що мають статус учасників АТО, а їх просто відправляли. Мовляв, землі немає. І це в той час, коли у червні минулого року чиновники з Держземагенства України неодноразово заявляли про те, що є можливість виділити 18 тисяч земельних ділянок для учасників АТО, а також для сімей загиблих героїв Небесної сотні.

Загалом, за даними Держземагентства України станом на кінець минулого року найменше земельних ділянок для учасників АТО з Волині виділили у Рожищенському, Ратнівському і Горохівському районах. Не краща ситуація і в самому Луцьку. А от на Ківерцівщині взагалі не знайшли військовим жодної земельної ділянки. Загалом, по Волинській області за минулий рік було ухвалено 623 «земельних» рішення. Для порівняння – у Львівській області – 1255 рішень, у Рівненській – 330.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця