<

ВООЗ скликає позачергове засідання через новий штам коронавірусу: в Україні замінять ПЛР-тести

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 22.12.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) збереться на нараду, щоб обговорити стратегії протидії новому, більш заразному штаму коронавірусу, що з’явився у Великобританії. В Україні до кінця грудня змінять ПЛР-системи і процес тестування через новий мутований коронавірус.

Про це заявив 22-го грудня глава ВООЗ в Європі Ханс Клюге. Однак дати зустрічі він не назвав, – пише ТСН.

“Обмеження поїздок для стримування поширення є правильним кроком, поки у нас не буде більш точної інформації. Однак шляхи забезпечення товарами першої необхідності населення – мають бути відкритими”, – заявив регіональний директор ВООЗ Ханс Клюге в Twitter, закликавши до посилення профілактичних заходів.

ВООЗ закликає не панікувати через новий штам коронавірусу. Там заявили, що це певний етап розвитку вірусу, і похвалили Велику Британію за виявлення мутації.

У заяві ВООЗ повторила, що поки недостатньо інформації, щоб визначити, чи може новий штам вплинути на ефективність вакцини.

Перший випадок нового штаму COVID-19 виявили у Великій Британії, а відомо про це стало 14-го грудня. Уже зафіксовано понад тисячу випадків зараження цим новим штамом. 

Служба громадської охорони здоров’я Англії 20-го грудня повідомила, що новий варіант коронавірусу в Британії почав стрімко розповсюджуватися ще від середини листопада, а міг з’явитися в країні взагалі ще у вересні 2020 року. Водночас до середини листопада він поширювався досить повільно. 

Про заміну ПЛР-системи і процесу тестування в Україні через новий мутований коронавірус на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Велика Британія 27-го грудня повинна опублікувати дослідження про зміну праймерів (короткий фрагмент ДНК – або РНК-мішені – ред.) нового коронавірусу. 

“В кінці грудня Центр громадського здоров’я збере всіх виробників тест-систем ПЛР, а також постачальників і промовить про зміну праймерів для того, щоб змінити наші ПЛР-системи і щоб додати мішень, яка буде виловлювати білок нового вірусу”, – сказав Ляшко.

Відомо, що мутований коронавірус “VUI – 202012/01” передається легше, аніж його попередники, втім, немає доказів того, що він збільшує ймовірність важкого перебігу захворювання чи смерті. Дослідження у цьому напрямку тривають.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа