<

ВООЗ схвалила вже десяту вакцину проти коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:32 | 22.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
285
/ Коментарі відсутні

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Nuvaxovid компанії Novavax.

Препарат був розроблений Novavax та Коаліцією з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI). Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВООЗ.

Це вже десята вакцина проти коронавірусу, схвалена ВООЗ.

17 грудня ВООЗ також схвалила для екстреного використання вакцину Covovax компанії Novavax. Covovax і Nuvaxovid є двокомпонентними препаратами, які необхідно зберігати при температурі від 2 до 8 градусів.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дало дозвіл на продаж вакцини проти COVID-19 Nuvaxovid, також відомої як NVX-CoV2373, компанії Novavax.

За результатами двох основних клінічних досліджень, Nuvaxovid був ефективним для запобігання COVID-19 у людей віком від 18 років. Загалом у дослідженнях взяли участь понад 45 тисяч осіб.

Побічні ефекти, які спостерігалися під час досліджень при застосуванні препарату, зазвичай були легкими або помірними і зникали через кілька днів після вакцинації. Найпоширенішими були чутливість або біль у місці ін’єкції, втома, біль у м’язах, головний біль, загальне погане самопочуття, біль у суглобах, нудота чи блювота.

Єврокомісія після рішення Європейського агентства з лікарських засобів надала ринкову авторизацію для вакцини Nuvaxovid.

У червні компанія Novavax заявляла, що її вакцина довела ефективність на рівні 90% проти симптомів COVID-19 згідно з даними дослідження, що проводилося серед 30 тисяч добровольців у США та Мексиці.

Вакцина Novavax не потребує зберігання при екстремально холодних температурах на відміну від інших препаратів.

На початку листопада Індонезія першою у світі схвалила для екстреного використання вакцину проти COVID-19 виробництва американської компанії Novavax.

Компанія зареєструвала свою вакцину для схвалення у Сполученому Королівстві, ЄС, Канаді, Австралії, Індії та на Філіппінах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер