<

ВООЗ планує постачати таблетки від коронавірусу у бідні країни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:25 | 20.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
144
/ Коментарі відсутні

Всесвітня організація охорони здоров’я вирішила забезпечити бідні країни тестами і таблетками для хворих на коронавірус за ціною 10 доларів за курс.

Про це інформує Reuters, посилаючись на чорновий варіант документа з відповідною інформацією, – передає Укрінформ.

Цей документ належить до програми, спрямованої на організацію справедливого доступу бідних країн до вакцин, тестів та лікування від коронавірусу.

Зокрема, кроки ініціативи з прискорення доступу для боротьби з COVID-19 (АСТ) розраховані на те, щоб пацієнти з легким або середньої тяжкості перебігом COVID-19 могли отримати антивірусні препарати за низькою ціною – всього 10 доларів за курс.

АСТ хоче укласти до кінця листопада угоду щодо забезпечення поставок перорального амбулаторного препарату. Однак які саме ліки будуть використані, поки що невідомо. Видання припускає, що йдеться про експериментальний молнупіравір виробництва американської Merck & Co у вигляді таблеток. Препарат може стати першими широко доступними ліками проти COVID-19.

Для порівняння, уряд США вже замовив молнупіравір на 1,7 млн курсів лікування за 1,2 млрд доларів, тобто один п’ятиденний курс коштував 700 доларів.

Як зазначає видання, розробляються також інші таблетки для лікування пацієнтів з легким ступенем тяжкості коронавірусу, але молнупіравір – єдина таблетка, яка до цього часу показала позитивні результати в дослідженнях на пізніх стадіях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця