<

Волинянина Олександра Клименка висунули на здобуття премії імені Агатангела Кримського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:47 | 6.07.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Волинянина Олександра Клименка висунули на здобуття літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського.

Волинська обласна організація Національної спілки письменників України висунула кандидатуру прозаїка і літературного критика, члена Національної спілки письменників України Олександра Клименка на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського – за активну участь у вітчизняному літературному процесі й видання книжки літературно-критичних есеїв та інтерв’ю «Від не-початку і до не-кінця» (2013) і роману «Прихована фортеця» (2014). Обидві книжки вийшли друком у київському видавництві «Ярославів Вал», – повідомляє «Волинська правда».

Обидві книги Олександра Клименка – свідчення унікального художнього мислення. Вони – явище всеукраїнського рівня.

До книжки «Від не-початку і до не-кінця» передмову написав виконавчий директор Ліги українських меценатів, письменник, літературний критик, лауреат премії імені Тараса Шевченка Михайло Слабошпицький, а до роману «Прихована фортеця» – відомий волинський письменник, лауреат численних нагород та премій Володимир Лис. М. Слабошпицький високо оцінив творчість О. Клименка, яка «вирізняється соковитою свіжістю й не поверховим динамізмом слова, сміливою спробою творення нових творчих канонів». У свою чергу В. Лис вважає Олександра Клименка «одним із найцікавіших і найоригінальніших українських письменників молодшого покоління».

Про твори О. Клименка схвально відгукуються відомі письменники і літературознавці: Ю. Щербак, В. Базилевський, Г. Пагутяк, М. Р. Стех, В. Слапчук, Є. Баран. Олександр Клименко є лауреатом літературних премії ім. М. Гоголя, ім. Г. Сковороди, ім. П. Куліша. Твори письменника перекладалися чеською, російською та білоруською мовами.

Як зазначив Волинської обласної організації НСПУ Петро Коробчук, рішення щодо висунення кандидатури Олександра Клименка на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського було прийняте одноголосно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця