<

Волинянин отримав судимість за ухилення від мобілізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 9.12.2014 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Житель Володимир-Волинського району проігнорував повістку про мобілізацію і не з’явився до військкомату, а натомість отримав судимість.

Згідно Указу Президента Петра Порошенка від 22 липня «Про часткову мобілізацію» на службу у зону антитерористичної операції призивалися офіцери та сержанти запасу всіх військових спеціальностей, рядовий склад у запасі всіх військових спеціальностей з армійським досвідом та вищий офіцерський склад всіх військових спеціальностей.

Мобілізація проходила по усій Україні без виключення. Наш “герой” також отримав повістку про мобілізацію та навіть пройшов медогляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до військової служби. – повідомляє Під прицілом

З матеріалів справи відомо, що підсудний був військовим першої категорії запасу і навіть має військово-облікову спеціальність.

Однак уже в останній момент, коли військового вже повинні були розподілити у військову частину для проходження служби, – він просто не з’явився.

Через це йому довелося прийти до суду, адже такі дії військового запасу розцінюються як «ухилення від призову за мобілізацією», і це уже стаття 336 кримінального кодексу України.

Під час судового засідання чоловік розкаявся і просив його суворо не карати, але Володимир-Волинський міський суд засудив його до 2 років позбавлення волі. Однак зважаючи на те, що це була перша судимість порушника суд присудив йому1 рік іспитового терміну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа