<

Волинянин очолив патрульну міліцію Києва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:56 | 14.06.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Олександр Фацевич очолив так звану нову патрульну міліцію в Києві.

Відповідний наказ сьогодні підписав міністр МВС Арсен Аваков, – пише Вісник+К.

«Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера – Олександра Фацевіча! Дуже цьому радий – радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!», – написав він у Facebook.

Олександр Фацевич Юрійович народився у 1987 році.

У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ – більше 9 років служив у ЗСУ у десанті.

Після закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині. Одружений, має 5-річну доньку.

Коли в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр – без роздумів погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року.

Олександр Фацевіч відбирав бійців за трьома критеріями: хороша фізична підготовка, служба в армії і готовність захищати Батьківщину.

12 серпня 2014 бійці «Світязя» прийняли присягу на вірність народу України. 14 серпня 2014 спецпідрозділ «Світязь» було направлено в зону АТО.

Перше бойове хрещення рота «Світязь» пройшла у боях під ІЛОВАЙСЬКЕ.

У грудні 2014 бійці «Світязя» під командуванням Олександра Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні «Світязь» тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ВСУ – без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану Олександру Фацевічу було присвоєно спеціальне звання майор, я мав честь тоді вручити Олександру нагородної іменний пістолет.

За мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції в січні 2015 в ході оборони міста Вуглегірськ майор міліції Олександр Фацевич Указом Президента України нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.




один коментар
  1. Анатолю, ось тобі приклад справжнього українського патріота та бійця. А не так як ти, комсомольцю старий тільки язиком плескати вмієш бла-бла-бла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа