<

Волинянин Андрій Снітко накрив собою гранату, таким чином врятувавши життя своїм побратимам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 30.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У бою за Іловайськ 20 серпня 2014 року загинув 18-річний волинянин Андрій Снітко («Хома»). Хлопець накрив собою гранату, таким чином врятувавши життя своїм побратимам.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Андрій Снітко родом з Маневицького району Волині. Після того, як його мама померла, хлопчика хотіли віддати до дитячого будинку. Тоді йому було 11 років. Проте його всиновила Раїса Халик із райцентру Маневичі. Жінка вже мала двох своїх дітей і двох прийомних.

Раїса розповідає, що Андрій був маленьким і заляканим хлопчиком і нагадував їй вовченя. Боявся називати її мамою та нікому не довіряв.

Із сльозами на очах Раїса згадує той день, коли Андрій вперше назвав її мамою.

«Він гукнув «мама», а потім почервонів, засоромився і втік», – розповідає жінка.

Після школи Снітко вступив до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в Інститут фізичної культури і здоров’я. Проте, так і не довчився, адже звідти разом із своїм другом відправились добровольцями на Схід у складі батальйону «Азов».

Жінка зазначає, що до останнього відмовляла Андрія не йти на війну. Проте він своє рішення зробив.

«А він сказав мені, мамо, я маю бути на Сході, воювати. Я не хочу, щоб той страх, що тут відбувається, прийшов до нас додому», – каже Раїса.

Жінка розповідає, що «Хома» постійно телефонував їй і заспокоював, казав, що все добре. Скоро повернеться додому і готує сім’ї сюрприз. Хлопець мав іти на ротацію додому, проте вирішив бути разом із побратимами під час важливого бою за Іловайськ.

А 20 серпня Андрій разом із своїми друзями потрапили у засідку бойовиків під час зачистки будинку. Коли хлопець побачив гранату, то накрив її своїм тілом. Таким чином «Хома» героїчно врятував життя двом своїм побратимам.

Поховали Андрія у Маневичах, де він жив протягом останніх років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа