<

Волиняни молились за бійців, які загинули в бою під Волновахою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:30 | 22.05.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На алеї Героїв, що у селі Гаразджа, волиняни молились за бійців, які загинули в бою під Волновахою. Помолитися за душі загиблих та покласти квіти на їхні могили люди прийшли у неділю, 22 травня.

«Нам ніколи не варто забувати наших 30 героїв, тому що це справжні патріоти та Герої України. У них було все життя попереду, однак вони вирішили, що Україна та Батьківщина – це найголовніше. І вони віддали за неї свої життя», – зазначив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, – пише Громадське.Волинь

«Хочу подякувати всім полеглим, хочу подякувати усім живим, які гідно захищають Україну. Я надіюсь, що ми її втримаємо та відстоїмо. Надіюсь, ми станемо супердержавою. Я надіюсь, що кожен той хлопець, який загинув, відстоюючи ту державу, загинув немарно», – сказав старший лейтенант 51-ої бригади, військовий лікар Олександр Серватович.

Опісля рідні, близькі та бойові побратими вшанували загиблих бійців та поклали квіти до їх могил.

Нагадаємо, Бійці 51-ої бригади, більшість з яких – волиняни, приїхали на Донеччину за декілька днів до трагедії. Отримали наказ розмістити блокпост під номером 5110. Коли військові зібрались облаштовуватись, приїхали місцеві жителі з вимогою не будувати блокпост і забиратись геть. Мітинг тривав декілька днів. Постійна напружена ситуація психологічно виснажувала бійців. Прийшов наказ «з гори» в жодному разі не конфліктувати з місцевими і не вестися на провокації. Командири бригади вели переговори із штабом з проханням перенести тимчасово блокпост в інше місце. Проте, отримали відмову. Вночі, 22 травня, місце жителі покинули блокпост. А о 4:30 ранку його обстріляли озброєні бойовики.

За словами бійців, які перебували там, обстріл проводили професіонали. Стріляли із стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів та мінометів. Солдатів, які вибігали із наметів та намагались заховатись, «знімали» снайпери. Обстріл тривав приблизно 20 хвилин.

За офіційними даними, у волноваській трагедії загинули 18 українських бійців, 30 – поранено. Багато бійців і досі перебувають на лікуванні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер