<

Волиняни долучилися до блокади торгівлі з окупованими територіями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:26 | 24.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волиняни вирушили на блокаду торгівлі з окупованими територіями. Перша партія добровольців відбула у ніч 22-го січня.

Про це повідомляє Громадське Волинь.

Нагадаємо, у грудні ветерани АТО оголосили ультиматум бойовикам. Вони вимагали звільнення військовополонених. У іншому разі обіцяли блокувати товари, що попри заборону прямують на непідконтрольну територію України. Оскільки вимог не було виконано, активісти створили Штаб блокади торгівлі з окупантами і почали фотмувати блокпости. До акції долучаються добровольці з усіх куточків країни. Не виняток і Волинь.

Активісти стверджують, що на кінець грудня 2016 року було видано понад шістдесят п’ять тисяч дозволів на оптові поставки з України в тимчасово окуповані території і понад тридцять дві тисячі дозволів на поставки у зворотному напрямку.

Серед товарів, що поставляється окупантам: леговані сталі, руди, шлак, торф, кокс, вугілля, бітум, дорогоцінні метали, деревина, всі види двигунів та інше. Крім усього цього Україна постачає на окуповану територію корми для тварин, одяг, хутра і шкіру, тканини і текстильні вироби, взуття і навіть квіти. З окупованих територій йде сіль, цегла, вироби з цементу, будівельні матеріали, пісок, мармур. Постачають до нас так само сланець, сірку, графіт і, звичайно ж, вугілля.

Учасники блокади кажуть, що така торгівля зміцнює боєздатність окупантів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця