<

Волинянка – єдина дівчина у національній збірній Ігор Нескорених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:24 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Києві в Центральному спортивному комплексі ЗСУ презентували національну збірну Ігор Нескорених. Одразу після презентації розпочались спортивні тренування з плавання, веслування на тренажерах, стрільби з лука, пауерліфтингу.

Про це повідомляє Волинська Правди з посиланням на «Громадське».

Цьогоріч українська національна збірна на Ігри Нескорених їде вдруге. Один із партнерів проекту — агенція НАТО з підтримки та постачання. Віце-прем’єр-міністерка з питань євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що участь Національної збірної в Іграх нескорених стане традицією:«Переконана, що ми і далі будемо отримувати запрошення як вільна нація, як демократична нація, тому що в Іграх Нескорених беруть участь тільки ті країни, які несуть демократичні цінності, що є визнаною частиною західного цивілізованого світу. І, очевидно, для нас це честь — бути поряд із тими командами, які вже брали участь у змаганнях».

Тестування до відбору у національну збірну пройшли 198 людей. А 12 травня 2018 року на змаганнях за право бути у національній збірній боролися вже 172 спортсмени.«За результатами сформували цьогорічну збірну – це 15 ветеранів, які поїдуть у вересні на змагання в Сіднеї», – каже головний тренер національної збірної Євген Мазур. А відтак добавляє: «Виступаємо по 6 видах спорту. Це легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба із лука, велосипедний спорт. Всі люди, які потрапили до збірної команди України, пройшли війну, і всі отримали поранення під час бойових дій. Намагатимемося в цьому році не зганьбити вище керівництво країни і представити Україну на Іграх Нескорених на високому рівні».

Лучанка Майя Москвич - ветеранка АТО, єдина дівчина у національній збірній. Вона виступає у команді стрільби з луку. Брала участь у боях на Донеччині і Луганщині.«Особиста мотивація — це знову відчути, що я щось можу, тому що до війни я була досить впевнена в собі, але після звільнення я відчувала якусь особисту поразку. Я йшла на війну, щоб звільнити території, перемогти ворога, встановити прапор, я три роки служила, їздила на фронт,. А повернулася  з втраченим здоров͑ ям, не могла продовжувати службу. Території не звільнені. Я повернулася з війни з почуттям абсолютної поразки», — каже Майя Москвич.

Ігри Нескорених триватимуть в Сіднеї з 20 по 27 жовтня. Україна цьогоріч буде представлена у шести видах спорту. Минулого року українським ветеранам вдалося привезти з Торонто 14 медалей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок