<

Волинян закликають робити вакцинацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 24.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинян просять зробити вакцину проти грипу до початку масового захворювання.

Про це говорили у четвер, 24-го листопада, під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему «Як захиститися від грипу?»– повідомляє VIP.

Так, голова постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Олександр Зінчук наголосив, що найближчого сезону лікарі очікують на три штами грипу – каліфорнійський (H1N1), на який в українців вироблений імунітет, та гонконгський і «Брісбен» грипи, до яких імунітету немає.

Тож попри те, що щороку 2–2,5 тисячі волинян роблять вакцину, понад 250 тисяч жителів області залишаться у зоні ризику.

«У першу чергу, в зоні ризику – медичні працівники, хворі з цукровим діабетом, серцево-суддиними захворюваннями, з легеневою недостатністю чи хронічними захворюваннями, також – вагітні», – підкреслив Олександр Зінчук.

Як профілактичні заходи чиновник рекомендує вживати часник та цибулю, використовувати оксолінову мазь, провітрювати примішення та не забувати про здоровий спосіб життя. До слова, Зінчук радить замінити короткі переїзди у маршрутках на піші прогулянки, що ніяк не зашкодить здоров’ю.

Про загальний стан вакцинації розповів директор Державного торгово-виробничого підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк. Зокрема чергова партія вакцини «Ваксігрип» на цей час проходить лабораторне дослідження у Міністерстві охорони здоров’я. Щоб забезпечити вакцинами й усі заклади освіти та медицини, планують докупити ще додаткових сімсот доз.

«Сьогодні є поширена практика, коли керівники організацій замовляють вакцину також для своїх працівників, бо ж вартість вакцини виправдає себе порівняно з втратами, які понесе установа через хворобу підлеглого», – сказав Півнюк.

Також він наголосив і на тому, що думати про те, що попередити хворобу набагато краще зараз, ніж потім із нею боротися, адже, за словами керівника «Волиньфармпостач», вартість лікування ускладненої після грипу пневмонії коштуватиме від трьох до п’ятнадцяти тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок