<

Волинян, якого 30 років тому взяли в полон у Афганістані, майже нічого не пам’ятає та хоче повернутися, щоб побачити маму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 11.07.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Влада працює над поверненням в Україну волинянина Ігоря Білокурова, якого 30 років тому взяли в полон у Афганістані.

Про це повідомив заступник голови Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Сергій Куніцин, – пише УНІАН.

«У березні поточного року в Афганістані українські фахівці випадково знайшли військовополоненого Ігоря Білокурова, прапорщика радянської армії, уродженця Волинської області. Чоловік вважався зниклим безвісти з 9 квітня 1988 року», – нагадав Сергій Куніцин.

Куніцин пояснив, що у 1988 році Білокуров під Кандагаром служив у десантно-штурмовому батальйоні і потрапив у полон.
“Ми створили робочу групу за дорученням президента… Була проведена дуже велика робота для повернення Ігоря Білокурова на Батьківщину, до України”, – зауважив Куніцин.

Він додав, що президент доручив встановити особу Білокурова, і для цього українські фахівці чотири рази виїжджали в Афганістан. Депутат продемонстрував зроблені учора фото Білокурова і розповів, що той потрапив у полон без свідомості і практично нічого не пам’ятає.

“Хлопці кажуть, що коли він потрапив у полон, то його, мабуть, сильно били, він увесь у шрамах на голові від приклада… Мабуть, є втрата пам’яті. Але чим більше ми працюємо з ним, тим більше ми бачимо, що це він”, – сказав Куніцин.

Він зазначив, що чоловік надав волосини для проведення ДНК-експертизи, а також у нього виявлено особливі прикмети, про які говорила мати.

“Зараз він воює з талібами. Живе у кишлаку. У нього 5 дітей”, – повідомив Куніцин.

За словами Куніцина, Білокуров має кілька магазинів, спілкується на фарсі. Зараз мета Ігоря приїхати на Батьківщину та побачити матір.

“Зараз ми займаємося оформленням візи до України. По-друге, він громадянин Радянського Союзу ще… Наша мета – довести, що солдата Батьківщина не кинула. Президент доручив розібратися, чи дійсно це українець, чи дійсно він в полоні”, – сказав Куніцин.

Нагадуємо, у березні 2018 року в Афганістані члени української експедиції, які займаються пошуком водоносних горизонтів, виявили в одному з афганських поселень чоловіка, який назвався колишнім солдатом радянської армії, що потрапив у полон, прийняв іслам і залишився там жити. Відео зі знайденим чоловіком виклали на YouTube. Пізніше стало відомо що це Ігор Білокуров з Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа