<

Волинян судитимуть за крадіжку понад 46 тисяч тонн піску в «Укрзалізниці»

07:17 | 4.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
640
/ Коментарі відсутні

На Волині судитимуть членів організованої групи за крадіжку в «Укрзалізниці» понад 46 тисяч тонн піску.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Прокурори Волинської обласної та Ковельської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення екскерівником Радошинського піщаного кар’єру та п’ятьма його спільниками організованою групою привласнення і розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, підроблення офіційних документів та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч.1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, члени групи налагодили схему відпуску з належного АТ «Укрзалізниця» кар’єру в Ковельському районі Волинської області піску за підробленими видатковими накладними поза бухгалтерським обліком.

У такий спосіб упродовж 2020-2021 року керівник, четверо його підлеглих та 30-річний громадянин, який відповідав за пошук клієнтів, облік вкраденого та одержання грошей за товар, здійснили відпуск 141 вантажівки з піском загальною масою понад 5,6 тисячі тонн, чим заподіяли акціонерному товариству збитки в розмірі майже 600 тисяч гривень.

Окрім цього, керівник кар’єру та один зі спільників також здійснили розтрату майже 40 тисяч тонн піску, заподіявши АТ «Укрзалізниця» майже 4 мільйони гривень збитків.

Досудове розслідування: Ковельське РУП ГУНП у Волинській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер