<

Волинян попереджають про поширення двох нових штамів грипу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 17.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинські епідеміологи попереджають, що з початку жовтня в області розпочинається сезон захворювань, зокрема, цьогоріч в Україні прогнозують появу двох нових штамів грипу.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, – пише «Волинська правда».

Як розповіла директор державної установи “Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Наталія Янко, Всесвітньою організацією охорони здоров`я прогнозується поява двох нових штамів грипу. Так, до усім відомого вірусу H1N1 (“Каліфорнія”) додаються ще грип A / H3N2 (“Гонконг”) і штам В-групи ( “Брісбен”).

За оцінками епідеміологів, в Україні очікується близько 8 мільйонів хворих осіб, у той час як торік грипом хворіли 6 мільйонів українців. Серед усіх випадків захворювання, зафіксували й 400 летальних. Разом з тим, торік на Волині хворіло 165 краян, з них 10 випадків закінчилися летально.

Наталія Янко також додає, що в Україні, зокрема й на Волині, цього року рівень захворюваності грипом зросте, оскільки імунітет українців до нових вірусів не пристосований. Тому лікарі закликають людей робити щеплення.

Головний епідеміолог області каже, що в Європі практика вакцинації більш поширена, ніж в Україні, втім відповідні щеплення є вагомим фактором, що дозволяє уникнути хвороби.

Вакцини, додає Янко, доступні на Волині й вартують близько 150 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер