<

Волинським бюджетникам не вистачає 33 мільйони на заробітну плату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 23.05.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На оплату праці працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, не вистачає 33 мільйони гривень.

Вже у лютому деякі місцеві бюджети декларували незабезпеченість коштами на виплату зарплати. На початку року не вистачало 192 мільйони гривень, повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Нікітюк, – повідомляє Волинь.

Нині загальна заборгованість становить 165 мільйонів гривень, в тому числі освітянська та медична субвенції в сумі 132 мільйони гривень.

Через це голова Волинської ОДА Олександр Савченко направив звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України щодо збільшення освітньої та медичної субвенції для Волині.

Я був у Нововолинську та Володимирі-Волинському і відчув там змагальність: хто більше виплатить надбавок. Не заперечую, що змагальність є двигуном торгівлі. Не знаю, чи вона є двигуном політичної торгівлі, але будь-якому випадку треба вважати на те, що кошти треба витрачати економно. Ми вже втретє цього місяця збираємося по питаннях бюджету. Якщо наповнюєте бюджет, то можете змагатися, якщо ні – думайте, як правильно і раціонально витрачати кошти“, – зазначив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Загалом по області на оплату праці працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, не вистачає 33 мільйони гривень. Задекларовано, що найбільше коштів на оплату заробітної плати не вистачає у зведених бюджетах Камінь-Каширського району (понад 10 мільйонів гривень), Іваничівського району (5,4 мільйона гривень), Локачинського району (4,9 мільйона гривень), Рожищенського району (3,3 мільйони гривень), бюджету міста Луцька (910 тисяч гривень).

Не вистачає коштів і в деяких ОТГ. Зокрема, Заболоттівській ОТГ на зарплату не вистачає 911 тисяч гривень, Копачівській ОТГ — 680 тисяч, Луківській ОТГ — 391 тисячу, Павлівській ОТГ — 268 тисяч.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця