<

Волинський нардеп разом з будівельником та атовцем закликають державу відновити програму “Доступне житло”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 18.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Відновлення на Волині програми «Доступне житло» дасть можливість знизити соціальну напругу, перш за все, серед учасників АТО, яких держава насамперед має забезпечити необхідним помешканням.

Тему житлових програм  у стінах парламенту на брифінгу порушили народний депутат України Ігор Гузь разом з директором ПрАТ “Луцький домобудівельний комбінат” Русланом Вайманом та депутатом Луцької міської ради, представником Спілки воїнів АТО Волині Олександром Кравченком.

Спікери наголошували, що програма «Доступне житло», де 30% від вартості квартири сплачувала держава, а 70% – власник майбутнього житла; успішно себе зарекомендувала упродовж трьох років. Завдяки дії цієї програми забезпечено не лише сотні громадян житлом, але й вдалося завершити достатньо об’єктів із високою ступеню готовності. Створювалися також нові робочі місця та був ріст будівництва.

Ігор Гузь наголосив: «Ця державна програма сьогодні як ніколи є актуальною, адже нею можна забезпечити житлом не лише людей із середнім рівнем достатку, а й тисячі військових».

Руслан Вайман зауважив, що раніше працювало кілька пільгових програм і вони  були самоокупними.  Що стосується сьогоднішніх пропозицій, то одна із програм може бути у відсотковому відношенні:  50% – державні гроші, 50% – кошти родин військовослужбовців. На його думку, важливо, щоб фінансування програми відбувалося саме із держаних надходжень, ні в якому разі не з локальних. «Люди, які будуть працювати, і головне матимуть, де жити в Україні, залишаться вдома і ніколи не поїдуть за кордон» – переконаний він.

Олександр Кравченко наголосив, що на західних регіонах мобілізованих значно більше, ніж в інших. Місцеві бюджети не справляться своїми силами, і тут потрібна допомога на центральному рівні. В ідеалі варто запровадити єдину комплексну  програму із забезпечення житлом військових. «Якщо військовослужбовець знатиме, де він буде жити,  після повернення з фронту, він буде працювати на державу і буде далі її захищати, знаючи, що держава дбає про нього».

Народний депутат звертається до Уряду та Міністерства фінансів проаналізувати і передбачити гроші вже зараз на відновлення пільгової житлової програми у проекті держбюджету-2017. «Потрібно закласти  у бюджет наступного року один мільярд гривень, чи для початку – півмільярда. Варто врахувати побажання та пропозиції людей, і програма «Доступне житло» має працювати» – резюмував Ігор Гузь.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа