<

Волинський нардеп провів ряд зустрічей із представниками Республіки Польща

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 16.12.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь провів ряд зустрічей із представниками Республіки Польща.

Мер Любліна Кшиштофор Жук та народний обранець говорили про можливу співпрацю.Український парламентар акцентував увагу на аспекті відносин міст Нововолинська та Володимира-Волинського із польською стороною.

«Люблін є партнерським містом для Луцька, але я переконував пана мера активізувати співпрацю з Володимир-Волинським та Нововолинськом. Розуміння є», – народний обранець повідомив у своєму дописі на Фейсбук.

Домовилися про проведення презентації найглибшого озера України – Світязя для польських ЗМІ. Делегація представників польських туристичних бюро та закордонні журналісти у ході цієї поїздки також відвідають Шацький район у березні-квітні 2016 року.

«Треба починати боротьбу за польського туриста. Організуємо ряд ознайомчих поїздок представників органів місцевого самоврядування мого виборчого округу до Любліна. Перша буде стосуватися питань транспорту та інфраструктурних проектів реалізованих в Любліні за останні роки», – зазначив Ігор Гузь у соцмережі.

Під час зустрічі представники України та Польщі домовилися про участь у спільних міні-проектах. Зокрема, проектів, що стосуються шкіл, професійних училищ та інших навчальних закладів обох сторін кордону. Також підписали угоду про співпрацю між фондом Ігоря Гузя “Прибужжя” та Фундацією Менеджерських Ініціатив. «Фундація одна з найпотужніших громадських структур у Польщі, обговорили п’ять-шість проектів за які будемо спільно братися, а надалі втілювати» – додав волинський народний обранець.

У Холмі Ігор Гузь зустрівся із директором Секретаріату Єврорегіону «Буг» з польської сторони Галиною Грабарчук. Український парламентар зазначив, що зараз займається підготуванням пропозиції щодо спільного написання проектів на донорські структури. Також обговорили спільні підходи щодо нового етапу Програми Транскордонного Співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014-2020 рр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок