<

Волинський нардеп Ігор Гузь зустрівся з Послом Канади в Україні Романом Ващуком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 6.04.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради в закордонних справах Ігор Гузь провів у Києві робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Ігор Гузь обрав роботу саме у цьому Комітеті, оскільки виборчий округ №19, де його громада обрала депутатом, межує з Республікою Польща та й загалом має вигідне географічне розташування для налагодження контактів. Тому, акцент в своїй діяльності – на поглибленні транскордонної співпраці з регіоном Прибужжя, – повідомляє прес-служба народного депутата України.

Сторони обговорили можливі механізми у залучені канадських інвестицій у розвиток Волині, та участі громадських організацій у написанні грантових програм, що фінансуються Урядом Канади. Крім цього, поспілкувалися і про пластові справи, оскільки Посол і сам пластун.

Депутат Верховної Ради запросив Посла Канади відвідати його виборчий округ, а це – Любомльський, Володимир-Волинський, Іваничівський райони та міста Нововолинськ і Володимир-Волинський.

На зустрічі з дипломатами були присутні помічник нардепа Марина Хромих, депутати Волинської облради Алла Лісова та Валерій Курстак, саме вони представляють інтереси громади Нововолинська в області. Депутати, на запрошення Ігоря Гузя, упродовж дня працювали також у Верховній Раді, де ознайомилися з роботою парламенту та Комітету в закордонних справах.

Ігор Гузь переконаний, що кожна сільська чи селищна рада Прибужжя має знайти закордонного партнера у Польщі, чи з країнами Євросоюзу та Східної Європи.
Задля активної співпраці громад округу із іноземними партнерами, нардеп ініціював створення Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя, яка постійно координує цей процес і допомагає у пошуку партнерів для міст чи сіл/селищ.

До слова: на сьогодні між Фондом Ігоря Гузя «Прибужжя» підписано дві угоди з польськими партнерами. Також ініційовано підписання 11 листів про наміри співпраці між органами місцевого самоврядування Прибужжя та гмінами Люблінщизни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа