<

[СПРОСТУВАННЯ] Волинський митрополит Михаїл змусив прибрати усі російські книги із полиць книгарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 16.02.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Про випадок, який трапився у Луцьку розповіла волинська телеведуча Лариса Андрійчук на своїй сторінці у соцмережі фейсбук.

“Зайшла до книгарні “На Волі”, що орендує приміщення в єпархії УПЦ КП. Хороша книгарня: гарний вибір, ціни помірні, дівчата привітні. Бачу, що на стелажах “поріділо”, але одразу не второпала, що змінилось. Тоді продавець каже, що, якщо я захочу книжку російського видавництва, то вони мені замовлять, як постійному клієнту, бо до них зайшов владика Михаїл і змусив усі російські книги прибрати. Кричав, кажуть, що кожна книжка – це патрон, який стріляє в українського солдата. І тут згадалося мені, що в нацистській Німеччині заборонені книги спалювали. І що церква, так мені думається, мала б закликати до взаємної поваги і терпимості. І що ані книга, ані мова російська, ані література взагалі ніяким боком в цій сумній історії……. Ну і ще можна додати, що в єпархії УПЦ КП приміщення також орендує кав’ярня “Coffee Room”, і що зараз вони розширюються, щоб відкрити кальянну та більярдну.

Я думаю, що порушується, як мінімум, ст.10 Конституції України, яка гарантує вільний розвиток, використання і захист російської та інших мов національних меншин України. І що церква, як мінімум, надто багато на себе бере. І що релігійність – не дорівнює духовність я переконалась вчергове.”, – написала телеведуча.

СПРОСТУВАННЯ. Звернувся орендатор Книгарні на Волі:
Інформація не відповідає дійсності. Ініціатива прибрати тимчасово книги російський видавництв була власників книгарні. Волинський митрополит ніколи особисто не був у нашій книгарні і ніколи не висловлював своє побажання щодо асортименту книгарні.




коментарів: 6
  1. Іще таку дурепу на телебаченні тримають, гнати її треба!!!!!!!! Певне кирулу кланяється!

  2. сьогодні 16 лютого загинуло троє наших хлопців і 7 поранено .Та мені сльози навертаються коли ви захищаєте расію Правильно Владика зробив нічого тут кримінального немає.

  3. Спочатку хай би перевели книги НОРМАЛЬНО. А тоді вже забороняли. А загалом це право людини на якій мові читати. Ті ж самі классики не винні, що в нас конфлікт воєнний. Патріотизм треба визовувати на основі любові до своєї країни, а не ненависті до чужої. Мені соромно за тих, хто хвалить вчинок цього слабака, адже лише слабак звинуватить у всьому книги. Мені прикро, що ми з вами з однієї країни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок