<

Волинський боєць 51-ї бригади, який переніс 17 операцій, потребує допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 1.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Лучанин, боєць 51-ої бригади  21-річний Сергій Федотов пройшов Іловайський котел, отримав кілька серйозних поранень і тепер потребує допомоги.

Під час виходу колоною з Іловайська, йому розірвало ногу, а також снайпер влучив у плече. Хлопець вижив, однак проблеми із ногою дуже серйозні. Пережив 17 операцій. Щодня вживає знеболююче. Розповідає, що ногу хотіли ампутувати, і врятувало його лише диво, – пише Громадське.Волинь.

«10 квітня 2014 мені прийшла повістка. Наступного дня поїхав у Володимир. Там пробувши два тижні, відправився у Рівне. Потім в Костопіль і в зону АТО. Перебували в селі Оленівка. Десять днів були під обстрілами. 24 серпня нас почала оточувати російська армія і ми були змушені поїхати в сторону Іловайська. Там потрапили в кільце. Там і вбили мого друга Романа», – розповідає боєць.

«Коли було зрозуміло, що ми в оточенні, почали говорити, що нас будуть виводити колоною. Ми проїхали один блокпост російської армії.. Другий. Заїхали в посадку і почалося пекло. Підірвали нашу машину. Потім я виліз на неї і по мені стріляли, поранили дві ноги. Я ще пробіг кілька метрів, відстрілювався. Але коли куля через бронежилет потрапила в плече, то рухатися більше не міг. Бойовий товариш Саша Бичук почав мене тягнути. Так ми добралися до льоху. Там він зробив мені перев`язку. Я втратив свідомість. Прокинувся вночі від того, що дуже хотів пити. Хлопець з розвідки знайшов мені яблуко. Зранку вже з`явився представник від Червоного хреста і сказав, що їдемо до російських в полон.  Там пробув день. Потім по обміну нас відпустили. Літаком відправили в Дніпропетровськ, а потім в Київ.», – розповів боєць.

«В госпіталі в Києві сказали, що ногу врятувати неможливо і що будуть ампутувати. Сталося диво. Поки була операція, лікарі помітили, що судини циркулюють і з`явилася надія, що з ногою все буде добре. В той час прийшли дві старші жінки і дуже молилися за мене та за інших хлопців. Після операції лікарі прийшов і сказав, що сталося диво. Я вже пережив 17 операцій на нозі. Плануються ще. Щодня на знеболюючому. Нога не заживає», – додав хлопець.

Сергій Федотов розповідає, що з моменту перебування в госпіталі, в усьому допомагали волонтери. Він звернувся до міської ради. Виділили спочатку 500 грн, а потім ще 800. Він отримав статус учасника АТО. Тепер вважається інвалідом другої групи. З роботи, на якій працював до війни, звільнили. Документи по інвалідності зібрати поки що не вдається.

Картка Приватбанку для допомоги:

4731217109028306, Сергій Федотов.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер