<

Волинському прикордоннику зменшили зарплату за випадковий постріл у колегу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 5.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
507
/ коментарі 2

У Луцьку судили прикордонника, який випадково з пістолета підстрелив свого колегу. Злочин він вчинив з необережності на зупинці громадського транспорту в селі Піща Шацької громади.

Відомо, що постраждалий військовий вижив, у нього було кульове поранення живота, пише ZAXID.NET.

Він не наполягав, аби винуватець інциденту отримав суворе покарання. Тож прикордоннику присудили лише рік службового обмеження та зменшили зарплату, оскільки 10% будуть відраховувати в дохід держави.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, інцидент стався пообіді 4-го травня у селі Піща Ковельського району. Перебуваючи біля місцевої зупинки, молодший інспектор прикордонної служби вийняв свій пістолет Макарова, направив його у бік свого колеги і випадково вистрелив. Прикордонник отримав поранення живота: у нього була прострелена печінка.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.1 ст. 414 ККУ (порушення правил поводження зі зброєю), яка передбачає максимум до трьох років ув’язнення.

Допитаний у суді обвинувачений повністю визнав провину та просив суворо не карати. Не наполягав на суворому покаранні й постраждалий колега. Обтяжуючих обставин суд не знайшов.

Відтак суддя Катерина Камінська визнала його винним та призначила рік службового обмеження. Це означає, що за цей час його не можуть підвищити у званні чи за посадою.

Крім того, цей рік йому не зарахується у стаж, а з його зарплати відраховуватимуть 10% прибутку в дохід держави. Також чоловік повинен буде оплатити понад 5 тис. грн за експертизи.

Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер