<

Волинські водії, сидіть вдома! Поки облавтодор не навчиться чистити дороги, як на Львівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 20.01.2017 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Проїхавшись 19-го січня трасою “Ковель – Жовква”, журналісти інтернет-видання “БУГ” підмітили суттєву різницю в підході до прибирання снігу у Волинській та Львівській областях.

Старе прислів’я “У сусіда жінка краща і трава зеленіша” на сучасний лад і при нинішніх обставинах звучить “На Львівщині снігоприбиральної техніки більше та дороги чистіші” і якнайкраще ілюструє ситуацію зі станом на шляхах в сусідній області. Результати рейду дорогами Волині та Львівщини показали, що чистити дороги вміють, але не в нас. Питання тільки в тому, коли Волинський облавтодор захоче поділитися досвідом у своїх львівських колег.

Водії вже майже звикли, що цю трасу під час морозів можна називати катком для керлінгу. Особливо моторошно траса виглядає, коли покрита суцільним льодом. Тоді машини “повзуть” на однаковій швидкості із пішоходами. Підприємці не бажають брати на себе відповідальності везти людей у таких умовах, тому здебільшого добиратися жителям з прилеглих сіл до Нововолинська випадає чим Бог послав. Автівки повільно рухаються, водії не бажають зупинятися, бо бояться невдало пригальмувати, купки пішоходів йдуть вздовж дороги по снігу з надією, що приїде бодай одна маршрутка. Це все нагадує блокадний Ленінград.

Інколи складається враження, ніби снігоприбиральної техніки дорога взагалі ніколи не бачила. Трасу чистять автомобілі… колесами. Але як тільки минути знак “Волинь”, вимальовується дещо інша картина. Видно, що техніка працювала відносно недавно та дорогу принаймі намагались чистити.

Ще 5 кілометрів – і траса зовсім вільна від снігу та льоду. Львівські водії, мабуть, навіть не здогадуються, що волиняни мають тепер новий вид спорту: фігурне автокатанння. Усе залежить від майстерності “фігуриста” та фортуни: втримався чи в’їхав кудись. Потепліє, сніг підтане, а каша залишиться. Отож на спортсменів-водіїв чекає наступне випробування.

Зараз багато хто (здебільшого відповідальних за безлад на шляхах) критикує власників автомобілів, мовляв, навіщо їхали, якщо знали про такі дороги. Відео інтернет-видання “БУГ” наочно спростовує ці закиди. Бо якщо відповідально ставитися до своєї роботи, то й можливості знайдуться. І перед гостями нашої області соромно не буде.




коментарів: 3
  1. більшість керівників у ІВАНИЧІВСЬКОМУ районі і області мають вищу освіту вчителя історії або географії як залатати яму чи почистити асвальт їх не учили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер