<

Волинські військові просять владу активізуватися у питанні визволення з полону бійців 51 бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 26.06.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Понад півстотні військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» на чолі з підполковником Сергієм Козаком звернулися до першого заступника голови Волиньради Олександра Пирожика.

Вояки просять ініціювати звернення до керівництва Міноборони та СБУ активніше діяти у питанні звільнення з полону військовослужбовця першого батальйону територіальної оборони «Волинь» молодшого сержанта Сергія Дмитрука, – пише Під прицілом.

Ще 20 листопада 2014 року, на території шахти Єнакієвська солдат був захоплений у полон диверсійно-розвідувальною групою незаконного збройного формування і по цей день знаходиться у неволі.

З подібною вимогою до обласної ради також звертаються бойові побратими бійців колишньої 51 механізованої бригади, які були поневолені у «Іловайському котлі» 24-25 серпня 2014 року.  Заявники стверджують, що в них є наявна підтверджена інформація про те, що сьогодні в полоні у Донецьку перебуває принаймні двоє бійців колишньої 51 ОМБ. Зокрема це бойовий офіцер командир підрозділу майор Микола Хураєв з міста Нововолинськ та старший солдат Артем Комісарчук з міста Хмельницький.

Тож під час 35-тої сесії відповідні запити до голови Міністра оборони Степана Полторака, і в. о. служби безпеки України Василя Грицюка звернувся заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

«Питання їх звільнення – справа честі всіх нас, та обов’язок кожного. Адже згідно із статтею 3 конституції України людина, її життя, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в України найвищою соціальною цінністю», – зауважив Пирожик.

Запит Олександра Пирожика до Міністра та в.о. голови СБУ оформили як звернення.




один коментар
  1. Володимир-Волинська райрада ще напочатку червня прийняла відповідні рішення і звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця