<

Волинські важкоатлети беруть курс на Олімпійські ігри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 3.03.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинські важкоатлети, після вдалого виступу на кубкових змаганнях у місті Чернігів, налаштовані поборотися за перемогу на чемпіонаті України. Про настрій спортсменів перемагати й надалі, долаючи несправедливе суддівство та фінансові труднощі, стало відомо сьогодні, 3 березня, під час підсумкової прес-конференції.

Нагадаємо, що на кубку України у місті Чернігів важкоатлети з Волині зуміли здобути друге загальнокомандне місце серед чоловіків та п’яте серед жінок. Заступник начальника управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин зазначив, що спортсмени повторили свій минулорічний успіх, коли на чемпіонаті України наші спортсмени завоювали «срібло», – пише VIP

Незважаючи на більш вдалий виступ чоловіків, Заслужений тренер України Микола Авраменко схвально відгукнувся і про виступ жінок, серед яких на змаганнях виступали дві юних чотирнадцятирічних спортсменки. «Хочуть підіймати і будуть це робити, їх змагання ще в майбутньому», – впевнено заявив тренер. Микола Авраменко поділився думкою, що, якби в змаганнях могла взяти титулована Надія Миронюк, тоді б наші спортсменки здобули б ще кращі результати. «Якби нам ще Надю, то ми були б третіми», – підсумував наставник.

Спортивне товариство зауважило, що перемоги в змаганнях даються геть нелегко. Не завжди на спортивних стартах на перше місце виходить спортивна складова: часто доводиться миритися з несправедливим суддівством, тренуватися фактично в екстремальних і неприйнятних умовах, шукати фінанси, аби спортсмени мали можливість хоча б поїхати на змагання.

Із приводу цього власну позицію висловив директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко, який розповів про свою розмову із віце-президентом федерації важкої атлетики України Олексієм Торохтієм. Директор ВОШВСМ звернув увагу одного з очільників федерації на те, що спортсменам, які з року в рік демонструють високу майстерність і здобувають високі результати, доводиться тренуватися в жахливих умовах.

Олексій Торохтій пообіцяв особисто відвідати зали, де тренуються важкоатлети та посприяти покращенню умов для тренувань. Окрім цього, Андрій Авраменко привітав спортсменів із перемогами та побажав «не хватати зірок», а наполегливо працювати заради подальших успіхів.

Необхідно зазначити, що цьогоріч волинянам вдалося перемогти в загальному заліку команду з Хмельницької області, яку між собою тренери та спортсмени називають «збірною» України. Варто згадати і про особисті досягнення, де наші земляки завоювали чотири нагороди.

Приємно, що за результатами кубка Богдан Токар, Ярослав Вітер і Віталій Глушко змогли пройти відбір на чемпіонат Європи, що відбудеться в Тбілісі. Тренерський штаб оптимістично дивиться в майбутнє і вірить, що спортсменам під силу поборотися за перемогу на найближчих змаганнях та завоювати путівки на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця