<

Волинські танцюристи перемогли у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 6.08.2016 / Новини /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Дитячий аматорський колектив із Луцька визнали найкращим серед семи десятків претендентів.

«Обличчя традиції» — фестиваль-конкурс, тож під час першого заочного відбіркового туру ансамбль «Волиняночка» увійшов у сімку фіналістів з Європи, Азії та Африки, яких обирали серед 70 претендентів для участі в заключній частині конкурсу. Серед щасливців — гурти з Марокко, Словаччини, Чорногорії, Польщі, Індії, Індонезії, Болгарії та України, – пише Урядовий кур’єр

Згідно з регламентом конкурсу колектив  мав представити програму на 45 хвилин як суцільне дійство, в якому показати один із фольклорних обрядів. Ансамбль із луцькою пропискою підготував цікаву програму «Веснянки, гаївки, дитячі ігри й забави Волині та Західного Полісся». Оцінювала конкурсантів міжнародна група експертів: етнограф та голова комісії Генрік Домін, хореографи Віслава Базука та Міхайліна Войтас, музичний експерт Віктор Семужіньський. Після виступу кожного колективу відбувалося обговорення, під час якого члени комісії ділилися враженнями від програми, давали поради, робили зауваження та виставляли бали.

Перемога зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка» на міжнародному фестивалі фольклору «Обличчя традиції», який  відбувся у місті Зелена Гура Республіки Польща в останній тиждень липня, — це своєрідний підсумок багаторічної роботи керівника колективу Олени Козачук. Вона зізнається, що приємно було чути похвальні слова від таких знаних людей у галузі фольклору.

За словами експертів, волинянам добре вдалося поєднати фольклорний спів з обробленою хореографією, а костюми дітей вразили різноманітністю та правдивістю. І це не дивно, бо їх реконструювали із старовинних строїв. Також члени журі відзначили професіоналізм музикантів, використання в оркестрі інструментів, притаманних Україні. У результаті — перше місце та 1500 євро призових! Друге місце та 1000 євро — у колективу з Чорногорії, третє місце та премію в розмірі 500 євро присудили гурту зі Словаччини.

До цього визнання «Волиняночка» йшла рік. Програму почали готувати ще з вересня! За рік навчилися співати! А репетирували всі ці місяці чи не щодня. Ця перемога, наголошує Олена Козачук, спільна і для дітей, і для педагогів, і для батьків та представників влади обласного центру Волині, що допомогли з організацією та коштами для поїздки. «Приємно, що в такі важкі часи для нашої держави у місті є розуміння того, що наш колектив — не  лише місце дозвілля хлопчиків і дівчаток, а чудове представлення українських традицій та культури в усьому світі». Будемо сподіватися, що попереду у колективу ще чимало перемог.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер