<

Волинські страхувальники наростили відрахування ЄСВ на 36 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:22 | 11.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом січня-лютого 2015 року волинські працедавці перерахували 442,3 мільйона гривень ЄСВ. Торік, за аналогічний період надходження ЄСВ в області становили 406,3 мільйона гривень.

Таким чином, до фактичних надходжень минулого року досягнуто позитив у сплаті ЄСВ  плюс 8,7 відсотка, – прес-служба ДФС

«Тобто, цей факт демонструє фактичну реакцію економіки та бізнесу  на реформування системи нарахування та сплати єдиного соціального внеску. І хоч потреба в удосконаленні механізму сплати ЄСВ залишається актуальною як для держави, так і страхувальників, потенціал для зростання надходжень ЄСВ за прийнятних умов – очевидний», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року ЄСВ нараховується на зарплату та винагороди за цивільно-правовими договорами за зниженою ставкою, що визначається  множенням звичайної ставки на коефіцієнт 0,4.

Розраховувати на пільгову ставку можуть працедавці будь-якого статусу – як юридичні, так і фізичні особи. Однак, скористатися нормою щодо застосування ставки ЄСВ з коефіцієнтом 0,4 можуть лише ті страхувальники, які одночасно виконують  певні умови.

Довідково: дані норми передбачені Законом України від 28.12.2014 року № 77-VII  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок