<

Волинські села залишилися без медикаментів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 10.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» унеможливив продаж ліків у фельдшерсько-акушерських пунктах.

Таким чином у селах тепер неможлива реалізація медикаментів. Цю тему обговорювали 10 серпня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, – пише видання VIP.

Депутатам облради пропонується розглянути на сесії звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для забезпечення населення ліками у сільській місцевості. Суть полягає у тому, що раніше реалізацію ліків у селах здійснювали через ФАПи.

Однак тепер, згідно із законом «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг», цю діяльність можна провадити чере касовий апарат або розрахункову книжку.

Водночас, реєструвати розрахункові книжки та апарати дозволяється суб’єктам господарювання за адресою господарської одиниці, а це означає, що фармацевтичні підприємства повинні проводити діяльність в приміщеннях, які перебувають на їхньому балансі, або в орендованих.

Утім фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії перебувають на балансі Центру первинної медико-санітарної допомоги. Тож у зверненні депутати проситимуть ВР та Кабмін внести відповідні зміни у законодавство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця