<

Волинські рятувальники просять не ходити по кризі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 7.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На водоймах України почав формуватися нестійкий льодяний покрив товщиною до 5 сантиметрів.

За таких умов виходити на тонку кригу, а тим паче рибалити, вкрай небезпечно, адже це може стати причиною трагічних наслідків, – йдеться в повідомленні ДСНС Волині.

Рятувальники нагадують, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів, для масового катання – 25 сантиметрів; масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів.

Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду, – зазначають у повідомленні.

«Не виходьте на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101», – просять в ДСНС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця