<

Волинські представники добровольчих батальйонів вимагають відставки Міністра МВС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 14.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинські представники добровольчих батальйонів вимагають відставки Міністра МВС Арсена Авакова та керівництва державних і правоохоронних органів Закарпатської області.

Про це стало відомо під час прес-конференції ветеранів АТО добровольчих батальйонів «ДУК ПС», «Донбас», «Азов» та «Айдар», – інформує «Волинська правда».

Відтак, прес-конференцію скликали з приводу подій, які днями трапилися у місті Мукачево Закарпатської області. На думку учасників війни з Волині, напружену ситуацію на Закарпатті викликала повна корумпованість влади та бездіяльність правоохоронних органів.

Зокрема, представник «Айдару» Ігор Рицко наголосив на підтримці добровольців, однак виступив проти застосування зброї.

«Однозначно, ми підтримуємо добровольчий рух, але ми проти того, щоби використовувалася зброя, де живуть мирні люди», – зауважив айдарівець.

Водночас, він припустив можливий подібний розвиток подій й на Волині, оскільки наш регіон теж є прикордонним і є чимало невирішених питань, які збурюють суспільство.

«На Волині ті самі проблеми виникають як і на Закарпатті, бо це прикордонний регіон.

Ми не хочемо, щоб на теренах області сталася та біда, що й на Закарпатті», – наголосив доброволець.

Тож, волинські добровольці виокремили основні для себе завдання. Це, зокрема, не допустити збройного вирішення проблем, поряд із мирним населенням; вимагати підтримки сімей учасників бойових дій; моніторити призначення екс-регіоналів на керівні посади та зупинити процвітання корупції на Волині.

Разом з тим, добровольці просять містян не займати пасивну позицію. Так, вони кажуть, що люди чекають активних дій від бійців, які повертаються з передової, однак самі не хочуть змінювати державу на краще. Водночас, ветерани війни закликали населення до спокою та не боятися людей у формі.

Таким чином, добровольці висунули у бік керівництва держави свої вимоги. Зокрема, вони хочуть відставки Міністра МВС та керівництва державних і правоохоронних органів Закарпатської області.

Окрім цього, бійці вимагають негайного проведення реформи правоохоронних органів. Іншою вимогою є припинення практики призначення на керівні посади прихильників режиму Януковича. Добровольці вимагають створити робочі групи за участю СБУ, прикордонної служби, організацій учасників бойових дій та ЗМІ по контролю за ситуацією на кордоні.

Насамкінець, воїни хочуть аби ВР України прийняла відповідні законодавчі акти, які б врегулювали «питання» учасників війни (Добровольчий Український Корпус).

«Ми хочемо, щоби влада зреагувала і не допустила ескалації конфлікту. Разом з тим, ми проти радикалізму і чекаємо підтримки населення, тому що зараз їхня позиція абсолютно пасивна», – резюмують добровольці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа