<

Волинські правоохоронці перейшли на посилене чергування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 28.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Луцьку проведено брифінг, присвячений забезпеченню на території Волинської області громадського порядку й безпеки під час травневих свят. У заході взяли участь т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в області Сергій Козак, начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко та начальник відділу державного нагляду в сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту управління ДСНС в області Руслан Яручик.

Під час травневих свят охорону громадського порядку у Волинській області забезпечуватимуть понад 540 працівників поліції: працівники територіальних відділів, управління патрульної поліції, Національна гвардія і спецпідрозділи ГУНП, – повідомляє прес-служба.

“Відповідно до вимог керівництва, Національна поліція переведена на посилений варіант несення служби, долучено додаткові сили і засоби, організована робота оперативних штабів. Також на посилений варіант несення служби переведено роботу постів на в’їзді-виїзді з області. Напоготові також групи швидкого реагування”, – зазначив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко.

На посилений режим служби переходять не тільки поліцейські, а й рятувальники та прикордонники.
«Така кількість правоохоронців задіяна з метою охорони громадського порядку та гарантування безпеки громадян під час масових заходів. Поліція буде працювати, щоб не допустити дестабілізації ситуації в регіоні, не допустити травмування та загибелі наших мирних громадян», – зазначив т.в.о заступника начальника ГУНП в області Сергій Козак.

Поліція закликає громадян дотримуватися вимог закону й не порушувати громадський порядок.
“Хотів би звернути увагу всіх мешканців нашого краю на обачне святкування, помірне вживання спиртних напоїв, обережне поводження з вогнем, обачність біля водойм та дотримання правил дорожнього руху, а також на належну поведінку особисто кожного в публічних місцях” – наголосив Володимир Солоненко.
За словами начальника відділу державного нагляду в сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту управління ДСНС в області Руслана Яручика на цілодобовому чергуванні та у постійній готовності до дій за призначенням знаходяться 144 чоловіка особового складу та 35 одиниць техніки. За необхідності додатково можна залучити ще 119 рятувальників та 50 машин.

«Всі підрозділи переведені на посилений варіант несення служби, а оперативно-координаційним центром здійснюється постійний моніторинг пожежної та техногенної обстановки в області. Такий комплекс заходів здійснюється для того, щоб свята пройшли безпечно та комфортно для всіх громадян», – зазначив Руслан Яручик.

З метою забезпечення громадського порядку та недопущення загроз безпеці громадян у посиленому режимі правоохоронці працюватимуть включно до 12 травня. Призначено відповідальних посадових осіб для вирішення невідкладних питань, посилено охорону адміністративних будівель, уточнено план реагування на випадок надзвичайних ситуацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок