<

Волинські митники затримали мобільні телефони на 3,5 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:25 | 5.12.2014 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Громадяни України вирішили приховати від працівників митниці відомості щодо реальної ваги та вартості переміщуваного товару, – інформують фахівці Волинської митниці ДФС.

Вночі, 2 грудня, в зону митного контролю по смузі руху «червоний коридор» в’їхало два автомобіля марки «Фольксваген Транспортер» з 5-ма та 4-ма пасажирами.

До митного контролю наші співвітчизники задекларували наступний товар: “мобільні телефони”, нові в загальній кількості – 3039  штук, “акумулятори до мобільних телефонів” –  1700 штук, “чохли пластмасові для мобільних телефонів” –  618 штук, “плівка прозора до мобільних телефонів” –  18 штук загальною вагою  364 кілограмів  та вартістю 62 тисячі 886 доларів США.

Однак, під час митного огляду фахівці митниці встановили, що фактична вартість переміщуваного товару становить 228 тисяч  454 доларів США, що по курсу Національного Банку України – 3  мільйона 446 тисяч гривень.

Дані щодо ваги товару виявилися теж неправдивими. Насправді вага товару становить 649,84 кілограмів, тобто на 285,84 кілограмів більше ніж заявлена.

Окрім того, даний вантаж відносяться до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України відповідно до Постанови КМУ від 21.05.2012 № 436 “Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України”, та відповідно до ст.29 Закону України “Про радіочастотний ресурс” та Рішення Національної комісії з питань регулювання зв’язку України № 51 від 04.02.2010 ввезення з-за кордону та експлуатація радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв здійснюються в Україні на дозвільній основі. Відповідні дозволи надаються УДЦР на платній основі у порядку, встановленому національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Дозволи на переміщення даних телефонів, а також будь які документи, на дані телефони у громадян були відсутні,- уточнюють посадові особи митниці.

Таким чином, громадяни України порушили вимоги ст.472 Митного кодексу України, тобто не заявили за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо ваги та вартості товару, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

За даним фактом працівниками Волинської митниці ДФС складено одинадцять протоколів про порушення митних правил, мобільні телефони та аксесуари до них вилучено та передано на склад митниці.

 Прес-служба ГУ ДФС у Волинській області




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа