<

Волинські митники виявили незаконні маніпуляції на 75 тисяч доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:44 | 5.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині митники та працівники СБУ запобігли ввезенню сантехніки за заниженою майже в 27 разів митною вартістю.

Про це повідомляє ГУ ДФС в області.

Вантаж сантехнічних труб та комплектуючих прямував через українсько-білоруський кордон в режимі прохідного транзиту нібито на адресу білоруської фірми. Це – 145 найменувань загальною вагою понад 19,7 тонни. Крам із Туреччини переміщували через митний пост «Доманово» у вантажівці під керуванням громадянина Білорусії. А підставою для цього були документи з іншої регіональної митниці, у яких вартість вантажу зазначалася на рівні 2,8 тисячі доларів.

Володіючи інформацією про можливе значне заниження митної вартості вантажу, митники та працівники СБУ вжили додаткових заходів. У водія вилучили експортну митну декларацію Республіки Туреччина та сертифікат походження.

Власне, аналіз цих документів та співставлення їх з пред’явленими на митниці засвідчили вражаючу невідповідність між задекларованою та реальною вартістю вантажу. Вартість було занижено у 27 разів. Окрім того, в документах суттєво різнилися адреси одержувачів товару, що вказує на умисне маніпулювання даними в документах, що подавалися для митного оформлення.

Товар вилучено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа