<

Волинські митники «проґавили» 1,5 тонни бурштину через несправність сканера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 24.03.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Рекордні рекордні 1,5 тонни бурштину, затримані польськими митниками на пункті пропуску «Дорогуськ» 3 березня 2016 року, волинські митники «проґавили» через несправність обладнання, а саме – сканера. Він і досі поламаний, і коли запрацює – невідомо.

Так, саме несправністю сканера пояснив вільне проходження 1,5 тонни бурштину через кордон до Польщі заступник начальника Волинської митниці Михайло Богатирчук, відповідаючи на запитання начальника відділу протидії корупції Волинського відділення громадського об’єднання ветеранів розвідки України Анатолія Сковери. Про це йшлося сьогодні, 24 березня, під час засідання комісії Громадської ради при ДФС області, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Зі слів Михайла Богатирчука, волинські митники «проґавили» бурштин через несправність обладнання, а саме – сканера для виявлення контрабанди. При цьому на запитання, скільки ж часу іще не працюватиме сканер, і коли його нарешті полагодять, Анатолій Богатирчук відповів – «невідомо».

Нагадаємо, у Держприкордонслужбі дали інше пояснення, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці – мовляв, вона прийшла у пункт пропуску «Ягодин» повністю оформленою.

Натомість в СБУ заявили, що волинські митники і прикордонники причетні до бурштину, затриманого в Польщі.

Нагадаємо, 3 березня 2016 року рекордні 1,5 тонни бурштину затримали польські митники на пункті пропуску «Дорогуськ». Загальна вартість товару – близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер