<

Волинські мажоритарники більше підтримують політичний курс Президента, ніж Кабінету Міністрів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:15 | 18.06.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Народні депутати України, які представляють у парламенті Волинську область, у 81% випадків голосують за законодавчі ініціативи президента і на 74% підтримують політичний курс Кабінету Міністрів України. Такі висновки Громадянська мережа ОПОРА отримала в результаті аналізу голосувань нардепів за період з 1 грудня 2014 р. до 15 червня 2017 р.

За допомогою електронних інструментів rada4you.org та vis.rada4you.org Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, як народні депутати Ігор Гузь (ОВО №19), Сергій Мартиняк (ОВО №20), Степан Івахів (ОВО №21), Ігор Лапін (ОВО №22) та Ірина Констанкевич (ОВО №23) голосують за політичний курс президента та політичний курс Кабінету Міністрів України (КМУ).

Політика «За політичний курс Президента» на сайті «Вони голосують для тебе» передбачає, що усі законодавчі ініціативи президента мають бути підтримані парламентом, і включає 204 відповідні голосування. Політика «За курс Кабінету Міністрів України» передбачає, що парламент підтримує всі законодавчі ініціативи уряду. Вона нараховує 558 відповідних голосувань.

За допомогою електронного інструменту «Візуалізатор» Громадянська мережа ОПОРА визначила, що за законодавчі ініціативи президента народні депутати з Волині голосують у 81% випадків, а за законодавчі ініціативи Кабінету Міністрів України – у 74% випадків. Якщо порівняти відповідні голосування з голосуваннями представників інших областей у Раді, то найвищий рівень підтримки курсу президента та курсу КМУ виявлено у чернівецьких мажоритарників – 93% і 92% відповідно. Найменше підтримують законодавчі ініціативи президента і КМУ мажоритарники з Харківщини – у 62% і 59% випадків.

16 06 2017 Volyn Za politychnyj kurs prezydenta oblasti
16 06 2017 Volyn Za kurs KabMinu oblasti

Якщо проаналізувати відповідні голосування в розрізі парламентських фракцій, то найвищий рівень підтримки політичні курси і президента, і КМУ отримали в депутатів, які представляють фракцію «Народний фронт» – 89% і 90% відповідно. Нагадаємо, що до фракції «Народний фронт» входять двоє волинських мажоритарників Ігор Гузь та Ігор Лапін. На 70% і 62% відповідно законодавчі ініціативи президента і КМУ підтримують представники депутатської групи «Воля народу» у парламенті, до якої входять ще двоє представників волинської громади у Раді – Сергій Мартиняк та Степан Івахів. Також у 73% та 68% випадків за політичні курси президента і КМУ голосують позафракційні депутати, до яких відноситься і представниця 23-го округу на Волині Ірина Констанкевич.

16 06 2017 Volyn Za politychnyj kurs prezydenta frakcii
16 06 2017 Volyn Za kurs KabMinu frakcii

ОПОРА також визначила, наскільки одностайні волинські мажоритарники зі своїми колегами по фракції чи депутатській групі під час голосувань за ініціативи президента та Кабінету Міністрів України.

Зокрема, політичний курс президента народний депутат Ігор Гузь підтримує в 96% випадків, Сергій Мартиняк – у 68% випадків, Степан Івахів – у 73%, Ігор Лапін – у 92%, Ірина Констанкевич – у 83%.

Щодо законодавчих ініціатив Кабінету Міністрів України, то за них Ігор Гузь голосує в 98% випадків, Сергій Мартиняк – у 64%, Степан Івахів – у 63%, Ігор Лапін – у 90%. Точний показник голосувань депутатки Ірини Констанкевич за курс КМУ визначити не вдалось, оскільки більшість із них охоплювали період до набуття нею своїх повноважень у Раді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер